“Έλληνες Κύπριοι Αθεράπευτοι”: Κυκλοφόρησε εξαιρετικό το βιβλίο του Αυγουστίνου (Ντίνου) Αυγουστή

Ο συγγραφέας Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή. Φωτογραφία από το αρχείο του




Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γερμανός το βιβλίο του Αυγουστίνου (Ντίνου) Αυγουστή με τίτλο “Έλληνες Κύπριοι Αθεράπευτοι”.

Στο βιβλίο καταγράφεται περιεκτικά η μακραίωνη παράδοση της Κύπρου από την αρχαιότητα και τα βυζαντινά χρόνια, από τη λατινοκρατία στην τουρκοκρατία και από την αγγλοκρατία στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ και εν τέλει την ανεξαρτησία.

Μεγάλο μέρος του βιβλίου πραγματεύεται τις προσπάθειες και τα διάφορα σχέδια λύσης του Κυπριακού, ενώ ο συγγραφέας αποτίνει παράλληλα φόρο τιμής σε μεγάλες προσωπικότητες που άφησαν το αποτύπωμά τους στον τόπο, προσωπικότητες όπως μεγάλες μορφές της ΕΟΚΑ που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα και Έλληνες Κύπριους που «λάμπρυναν» την ελληνική ιστορία στο διάβα των αιώνων.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας:

Ο αναγνώστης «θα έχει την ευκαιρία, σε ικανοποιητικό εκτιμώ βαθμό, να γνωρίσει ένα μεγάλο και ξεχωριστό κομμάτι της Ιστορίας μας, που η ελληνική πολιτεία (το κράτος των Αθηνών για την ακρίβεια) φρόντισε έντεχνα και φροντίζει ακόμη και σήμερα να κρατά στο σκοτάδι.

Τα γεγονότα που περιγράφονται είναι όλα αληθινά. Ιστορίες παραμυθένιες, που δεν είναι παραμύθια, ιστορίες για γενναίους, που χρόνια τώρα χόλιαζαν στα «αποκαΐδια της λήθης» και της ασθενούς εθνικής μνήμης μας.

Ανεπανάληπτες ιστορίες δόξας αυτών που ψάχνοντας για τη λευτεριά είχαν παρέα μόνη, βουνά και ρεματιές. Ιστορίες σαν σκιές, κραυγές άναρθρες, ένα διαρκές σφυροκόπημα των ανδρειωμένων που οριοθετούν την πορεία μας. Ιστορίες άγνωστες στους πολλούς, που απαραίτητα πρέπει να μελετήσουμε και να προβάλουμε, για να διδαχτούμε από αυτές, κι όχι να αιθεροβατούμε, αφού οι καιροί «ου μενετοί».

Ιστορικές στιγμές, που άρχισαν να γράφονται από τότε που η Κύπρος αποπνέει ελληνικότητα, καθώς οι Δωριείς, οι Μυκηναίοι, οι Αχαιοί και άλλοι Έλληνες έφταναν στο νησί, έως και τις μέρες μας, σε έναν αέναο αγώνα λευτεριάς.

Ιστορίες που γράφτηκαν από εκείνους, «όπου στη ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Ποτέ από το χρέος μη κινούντες». Ιστορίες άγνωστες, δυστυχώς, στο ευρύ κοινό».

Το βιβλίο του Αυγουστίνου (Ντίνου) Αυγουστή.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: