Εκλογές στην Ελληνική κοινότητα Μάλτας: ο Ντίνος Στρανομίτης επανεξελέγη πρόεδρος

Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία στην Ελληνική Κοινότητα Μαλτας Image via Facebook




Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, έγιναν οι εκλογές στην Ελληνική Κοινότητα Μάλτας. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 11 το πρωϊ και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 5 το απόγευμα.

Έγινε στο St Julians στο Spiinola Park, σε αίθουσα του Carob Tree που μας διατέθηκε ειδικά για το σκοπό των εκλογών, ως ευγενική πράξη του πολυκαταστήματος.

Από το εκλογικό κέντρο πέρασαν περισσότεροι από 100 Έλληνες αν συνυπολογίσουμε οικογένειες με παιδιά. Στον περιβάλλοντα χώρο σχηματίστηκαν παρέες σε τραπέζια των 6, καθώς υπήρχε ο περιορισμός της πανδημίας και έγιναν πολύ ωραίεες συζητήσεις, σε πολύ φιλικό κλίμα, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι οι Έλληνες του εξωτερικού είναι ενωμένοι ανεξαρτήτος πολιτικών πεποιθήσεων ή ιδεών.

Η εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη από τις κυρίες Ελένη Νάκη, Φωτεινή Παυλή και τους κυρίους Κων/νο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Στεργίου, εξασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή.

Όσον αφορά τα ποτελέσματα, από το σύνολο των 139 ενεργών μελών, ψήφισαν 73. Ελαβον:

  • 62 Στρανομίτης Κων/νος (Ντινος)
  • 54 Γάτσιας Αθανάσιος (Θάνος)
  • 52 Ρουβέλας Γιώργος
  • 29 Κοκκινοπούλου Ευτέρπη (Ευη)
  • 27 Κουλόπουλος Δημήτρης
  • 11 Κεραμήτσος Νικόλαος

Καταφέραμε να μιλήσουμε με τον κερδισμένο των εκλογών κ Στρανομίτη, ο οποίος επανεκλέγεται Πρόεδρος για μια ακόμη διετία και μας δήλωσε:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να κάνουμε εκλογές μέσα στην πανδημία και είχαμε τόσο φιλικό και χαρούμενο κλίμα. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος που σε σχέση με το 2019, εμφανίστηκαν περισσότεροι να ψηφίσουν. Σίγουρα αυτό σημαίνει ότι παρά το δύσκολο των καιρών, αναγνωρίστηκε η προσπάθεια που έγινε από το απερχόμενο Συμβούλιο. Όπως επίσης να αναφερθεί πως φέτος ο Πρόεδρος έλαβε 62 ψήφους σε αντιδιαστολή με το 2019 που ο πρώτος των εκλογών είχε λάβει 35.

Να σημειωθεί ότι τα δύο μέλη του απερχόμενου συμβουλίου που έβαλαν υποψηφιότητα (Ρουβέλας, και ο ομιλών), επανεξελέγησαν ανετα. Και σίγουρα θεωρώ ότι η κ Ζωή Αρβανιτίδου, υπεύθυνη για την υποστήριξη του σχολείου, όπως και ο απερχόμενος γραμματέας Γεράσιμος Παπαλεβέντης, θα μπορούσαν να επανεκλεγούν αν προσωπικοί λόγοι δεν τους επέβαλλαν την απόφαση να μην θέσουν υποψηφιότητα.

Πέραν του Γιώργου (Ρουβέλας) και εμού (Στρανομίτης), στο νέο πενταμελές θα έχουμε αξιόλογα νέα άτομα όπως είναι ο Θάνος (Γάτσιας), Η Εύη (Κοκκινοπούλου) και ο Δημήτρης (Κουλόπουλος). Θεωρώ ότι η σύνθεση είναι ιδανική για να καταφέρουμε να μεγαλώσουμε την Κοινότητα, αλλά και να την καταστήσουμε πλέον χρήσιμη για τους Έλληνες της Μάλτας.

Ως τελευταια φράση, θα ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά όλους όσους ήρθαν χθες και συνέβαλαν σε αυτή την γιορτή των Ελλήνων της Μάλτας” .

«Ζητούνται παιδιά από την Ελλάδα»: Οι υιοθεσίες στην Αμερική του Ψυχρού Πολέμου και μια επανένωση 59 χρόνια μετά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: