Δεν έχει τον θεό του: Ιερέας στη Μυτιλήνη φέρεται να κοινώνησε πιστούς παρότι ο ίδιος νοσούσε από Covid-19 [video]

File photo Εικόνα από εσωτερικό ναού ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ενώ η επίσημη Εκκλησία προτρέπει τους πολίτες να εμβολιάζονται και προσανατολίζεται να επιτρέπει την είσοδο στους ναούς με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και με τεστ, ένας ιερέας στη Μυτιλήνη φέρεται να λειτούργησε και να κοινώνησε πιστούς όντας άρρωστος με κορωναϊό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, που κινήθηκε μετά από σειρά δημοσιευμάτων – σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ – σχετικά με τη μετάδοση του κορωναϊού σε μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών του εορτάζοντος ναού του Αγίου Δημητρίου σε χωριό του Ευεργέτουλα της Λέσβου.

Μάλιστα το περιστατικό φαίνεται ότι προκάλεσε και την παρέμβαση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου, ο οποίος με επιστολή του προειδοποίησε 36 κληρικούς με αργία και στέρηση μισθού, αν δεν εμβολιαστούν.

Η Εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης η οποία και πρέπει να περαιωθεί εντός 15θημέρου, προκειμένου να ελεγχθεί αν ο ιερέας του ναού λειτούργησε την παραμονή της γιορτής, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου άρρωστος όντας από κορωναϊό. Μάλιστα φέρεται ότι κοινώνησε μεγάλο αριθμό πιστών στη διάρκεια των θείων λειτουργιών εκείνη την ημέρα, αλλά και τις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα το μεσημέρι, έκλεισε λόγω κρουσμάτων κορωναϊού το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Θερμή της Λέσβου. Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσεί η ηγουμένη και άλλες μοναχές της Μονής Ταβιθά. Ήδη στο μοναστήρι έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ελέγξουν το σύνολο των μοναχών και των εργαζομένων εκεί.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / STAR

Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: