Χρυσουλάκης: «Η Ελλάδα είναι στο πλευρό της αλεξανδρινής παροικίας και του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου της»

Στιγμιότυπο από την συνέλευση του ιστορικού αθλητικού σωματείου της Αλεξάνδρειας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου. Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ




«Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια για το επίπεδο που χαρακτηρίζει την ελληνική παροικία στην Αλεξάνδρεια, εξέχον σωματείο της οποίας είναι ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρείας», τόνισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στη γενική συνέλευση του συλλόγου, ο γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε ότι «το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Ομίλου, αρωγός και στήριγμα στις αξιέπαινες προσπάθειές του. Ο ελληνισμός του εξωτερικού συνιστά πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο».

«Η υποστήριξη των συμφερόντων των ανά τον κόσμο Αποδήμων Ελλήνων καθώς και η σύσφιγξη των δεσμών τους με το Μητροπολιτικό Κέντρο αποτελούν βασικό πυλώνα της εξωτερικής πολιτικής της Ελληνικής κυβέρνησης», κατέληξε ο κ. Χρυσουλάκης.

Στις αρχαιρεσίες του ιστορικού αθλητικού σωματείου της Αλεξάνδρειας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου, η Λιλίκα Θλιβίτου εξελέγη πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα έτη.

Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος μετέφερε τις θερμές ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ενώ ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Αθανάσιος Κοτσιώνης διαβεβαίωσε για τη στήριξη της πατρίδας, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αίγυπτο και του Γενικού Προξενείου της Αλεξάνδρειας στις φιλόπονες προσπάθειες του Ομίλου.

Ο Α΄ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Ανδρέας Βαφειάδης τόνισε την υπερηφάνεια του για το μήνυμα που δίνει το έργο του ΕΝΟΑ ότι «ο Ελληνισμός της Αλεξάνδρειας υπάρχει, δρα και δημιουργεί».

Ο κ. Κοτσιώνη τόνισε επιπλέον ότι «ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος της Αλεξάνδρειας, μέσα από την πορεία του 112 ετών στον χρόνο (1909-2021), με τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητές του, με τα αθλητικά επιτεύγματα της νεολαίας της ομογένειας και με την εν γένει παρουσία του στα κοινά, αποτελεί, για όλους εμάς, ένα αδιαμφισβήτητο διαχρονικό στολίδι της ελληνικής παρουσίας στην πόλη της Αλεξάνδρειας».

Η νέα πρόεδρος του Ελληνικού Ομίλου Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας, ο Όμιλος έχει να επιδείξει και σημαντικές και πολλές αθλητικές νίκες σε παναιγυπτιακά πρωταθλήματα, τα οποία και παρουσίασε, αναφέροντας αναλυτικά το ιδιαίτερα σημαντικό έργο του Ομίλου.

Η κ. Θλιβίτου παρουσίασε στα μέλη του Ομίλου και ένα σημαντικό οικονομικό πλεόνασμα, που δείχνει και τις δυνατότητες που έχει για το μέλλον ο Όμιλος, έχοντας ήδη κάνει μία σημαντική ανακαίνιση στο χώρο του και έχοντας δημιουργήσει ένα μεγάλο εκθεσιακό χώρο με τις ιστορικές του λέμβους, για να μπορεί η παροικία να βλέπει το έργο που έχει επιτελέσει εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

«Αυτές οι νίκες και όλο αυτό το έργο του ΕΝΟΑ μας κάνει υπερήφανους και μας δίνει κουράγιο και δύναμη και στο δικό μας έργο», τόνισε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας, ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Βαφειάδης, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του προέδρου της πρεσβυγενούς Κοινότητας Ιωάννη Σιόκα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ν. Κάτσικας
Κάιρο, Αίγυπτος

Το ΚΚΕ και η Λέσχη Φίλων του στη Νέα Υόρκη αποχαιρετούν τον αντιστασιακό Κώστα Λέκκα: Εφυγε σε ηλικία 102 ετών από τη ζωή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: