Ασύλληπτο: O Mασκ έχασε από tweets και κουτσομπολιά 50 δισ. δολάρια μέσα σε δύο μέρες

FILE PHOTO: O Ελον Μασκ EPA/ULISES RUIZ BASURTO




Eίναι ασύλληπτο αλλά πραγματικό: Το αφεντικό της Tesla, έχασε 50 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Δευτέρα ύστερα από την κατάρρευση κατά 16% της μετοχής της εταιρίας μέσα σε δύο ημέρες.

Οι τεράστιες απώλειες -που ισοδυναμούν με ποσοστό ισοδύναμο με κάτι παραπάνω από το 1/4 του ελληνικού ΑΕΠ για να έχουμε μία τάξη μεγέθους στον πραγματικό κόσμο – έρχονται σαν αποτέλεσμα μερικών ειδήσεων που άρχισαν να ξεφυτρώνουν παντού μετά το ερώτημα που έθεσε το Σαββατοκύριακο στους ακολούθους του στο Twitter ο ίδιος ο Μασκ για το κατά πόσον θα πρέπει να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην εταιρεία.

Ακολούθησε η είδηση ότι ο εξάδερφος του Μασκ, Κίμπαλ, ξεφορτώθηκε μετοχές αξίας πάνω από 100 εκατομμύρια λίγο πριν από την διαδικτυακή δημοσκόπηση του Μασκ.

Ακολουθήσαν νέες απώλειες της τάξης του 12% το πρωί της Τρίτης όταν ο επενδυτής και διαχειριστής hedge funds Μάικλ Μπέρι ανέφερε ότι ο Μασκ μπορεί να θέλει να πουλήσει τις μετοχές του για να καλύψει προσωπικά του χρέη.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires, η περιουσία του Μασκ αποτιμάται τωρα στα 323 δισ. δολάρια μετά τις απώλειες.

Είναι η μεγαλύτερη απώλεια που έχει καταγραφεί ποτέ σε διάστημα δύο ημερών στην ιστορία του συγκεκριμένου δείκτη.

Παρά τις απώλειες, οι μετοχές της Tesla εξακολουθούν να καταγράφουν ετήσια άνοδο 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή 11η Νοεμβρίου κα ο Μασκ παραμένει ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη ξεπερνώντας κατά 122 δισ. δολάρια τον δεύτερο στη σχετική λίστα, Τζεφ Μπέζος.

Με πληροφορίες από Business Insider

Ο Έλον Μασκ ρωτά τους ακόλουθούς του στο twitter να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών του στην Tesla!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: