Από 12 Νοεμβρίου η 3η δόση με “μισό” Moderna: Μεγάλη αύξηση ραντεβού εμβολιασμών

File photo Υγειονομικός ετοιμάζει σύριγγα για εμβόλιο. EPA/CAROLINE BREHMAN μέσω ΚΥΠΕ




Την δυνατότητα να λάβουν την τρίτη εμβολιαστική δόση με το σκεύασμα της Moderna, θα έχουν οι πολίτες από τις 12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

  • Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους η αναμνηστική δόση θα χορηγείται με την μισή ποσότητα της κανονικής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόνισε πως σημειώθηκε πολύ σημαντική αύξηση τόσο στα ραντεβού για την πρώτη εμβολιαστική δόση όσο και σε αυτά που αφορούν την τρίτη δόση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε  ότι «τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρείται μια πολύ μεγάλη αύξηση στα ραντεβού. Κλείστηκαν 175.000 ραντεβού πρώτης δόσης», που σημαίνει ότι υπάρχει «αύξηση της τάξης του 185%». Επίσης, «κλείστηκαν 275.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης», δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 200%.

  • «Ξεπεράσαμε τους 13.130.000 εμβολιασμούς, πάνω από 6.715.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, που αντιστοιχεί στο 64% του γενικού πληθυσμού και 73,5% του ενήλικου πληθυσμού», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

 

Σοκ και δέος: 7.335 νέα κρούσματα και έκρηξη με 65 θανάτους και 477 διασωληνωμένους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: