Tιμήθηκε η μνήμη του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα, Λουκά Λουκά στην Αγία Νάπα

File photo: Ο Λουκάς Λουκά υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και φρικτά βασανιστήρια από τους Άγγλους αποικιοκράτες, αφήνοντας λίγες ώρες αργότερα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 17 ετών. Φωτογραφία μέσω ΚΥΠΕ




Με την τέλεση μνημοσύνου και τρισάγιου τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα 55-59 Λουκά Λουκά στην Αγία Νάπα.

Το Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας.  Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αγίας Νάπας του Μνημοσύνου προέστη ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης Πρόδρομος.

Σε επιμνημόσυνο λόγο ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέττου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ιστορικό χρέος που μας κληροδότησαν τα παιδιά αυτού του τόπου είναι τεράστιο και απαιτείται ύψιστος σεβασμός στους αγώνες μας, στην ιστορία και τις παραδόσεις μας.
 
Η ελευθερία συνέχισε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας «είναι το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου και κανείς δεν αντιλέγει ότι ο δρόμος είναι δύσκολος γι’ αυτό η μάχη που πρέπει να δώσουμε είναι για το σήμερα και για το αύριο, για τα παιδιά μας και για τις επόμενες γενιές και στον αγώνα αυτό κανείς δεν περισσεύει».

Ακολούθησε τρισάγιο στην προτομή του ήρωα, κατάθεση στεφάνων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Αθλητές του Σωματείου Περικλής Δημητρίου άναψαν φλόγα στο μνημείο του ήρωα.

Ο Λουκάς Λουκά υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και φρικτά βασανιστήρια από τους Άγγλους αποικιοκράτες, αφήνοντας λίγες ώρες αργότερα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΜΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ποινή φυλάκισης σε Κύπριο της Βρετανίας: Προωθούσε προπαγανδιστικά βίντεο του ISIS

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: