Θέμα εθνικής ασφάλειας η υγεία του Ερντογάν, λέει ο Κιλιτσντάρογλου και ζητά εξέταση από ανεξάρτητο Ίδρυμα…

FILE PHOTO: O ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον οποίο ήδη έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν οι πέντε της εκλογικής συμμαχίας της αντιπολίτευσης. EPA, STR




Η κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποτελεί θέμα εθνικής ασφάλειας, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Είναι ζήτημα κρατικής ασφάλειας να ζητήσουμε έκθεση για την υγεία του Ερντογάν – έκθεση υγείας από  ανεξάρτητο ίδρυμα. Κι αυτό πρέπει να το κάνει αμέσως», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε ένα κείμενο στο έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy από δύο ειδικούς για τα θέματα της Τουρκίας. Ο ένας είναι ο Στίβεν Κούκ και ο άλλος ο Ενρίκο Ματέι.  Με το άρθρο αυτό ξεκίνησε η όλη συζήτηση για το κατά πόσον ο Ερντογάν βρίσκεται σε κακή κατάσταση υγείας: σε τόσο κακή κατάσταση που να μην μπορεί πλέον να ηγηθεί της Τουρκίας.

Ο ένας εκ των συντακτών του άρθρου, ο Στήβεν Κουκ, είπε στον ιστότοπο Ahval σε ένα podcast, ότι ο Ερντογάν φαινόταν «ισχνός» κατά καιρούς και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρησης απόκρυψης της επιδεινούμενης υγειας του Τούρκου Προέδρου.

Με πληροφορίες από  Ahval

 

Η υγεία του Ερντογάν είναι ένα σοβαρό θέμα… Ενώ ετοιμάζεται για σύγκρουση με τις ΗΠΑ για τους Κούρδους: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: