«Τα 12 μίλια θα είναι πάντα αιτία πολέμου»: Απροκάλυπτος ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Ο Τζεμ Γκιουρντενtίζ, εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» στο δελτίο ειδήσεων του OPEN




Η Τουρκία ήταν και εξακολουθεί, όπως αποδεικνύεται, ασεβής προς τις διεθνείς συνθήκες και προκλητική απέναντι στα νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδας που αυτές κατοχυρώνουν στο Αιγαίο.

Χωρίς καμία συστολή μάλιστα ο Τζεμ Γκιουρνεντίζ, εμπνευστής του δόγματος που οι Τούρκοι αποκαλούν «Γαλάζια Πατρίδα» επαναλαμβάνει ότι η επέκταση των χωρικών ανεξαρτήτως αν αυτό θα είναι τα 10 ή τα 12 μίλια εξακολουθούν να αποτελούν αιτία πολέμου.

Μιλώντας στη Γεωργία Γαραντζιώτη και τον τηλεοπτικό σταθμό  OPEN  εξέφρασε δυσφορία για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία και σημείωσε ότι «η Γαλλία συμπεριφέρεται σαν νταής απέναντι στην Τουρκία τα τελευταία δυο χρόνια».

Ο Τζεμ Γκιουρντενίζ πέφτει όμως σε αντιφάσεις απαντώντας σε ερωτήματα καθώς από τη μια λέει ότι δεν είναι ακριβώς casus belli η άδεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης αλλά λίγο αργότερα μιλάει για αιτία πολέμου χωρίς να χρησιμοποιήσει τον λατινικό όρο.

Ταυτόχρονα ενώ λέει ότι η Γαλλία θα έπρεπε να μεσολαβήσει ώστε να προβλήματα να λυθούν με διάλογο παραδέχεται ότι η αγορά των φραγατών έγινε για να εξισσοροπήσει η Ελλάδα τις δυνάμεις στο Αιγαίο.

Κραυγαλέα προσπάθεια bulling από την Τουρκία: Απειλούν με επεισόδιο για νόμιμες έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: