Έφτιαξαν γέφυρα με θρανία για να βγουν από πλημμυρισμένες τάξεις * Κλειστά τα εσπερινά σχολεία [video]

Screenshot από βίντεο που δείχνει την έξοδο των παιδιών από το σχολείο με τη βοήθεια της γέφυρας που φτιάχτηκε με θρανία.




Πρωτοφανείς εικόνες κατεγράφησαν σε σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει και την Αττική τις τελευταίες ώρες.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο πλημμύρισε και οι μαθητές αναγκάστηκαν να φτιάξουν… γέφυρα με θρανία για να βγουν από τις τάξεις, όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο που κάνει ήδη τον γύρο των social media.

Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Βούρου, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου -οπότε αναμένονται ακόμη πιο ισχυρά καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο- θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

 

Τουλάχιστον 90 κλήσεις έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική για απαντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Κλειστά τα εσπερινά σχολεία

Mε εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ξέσπασε η κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έκλεισαν δρόμοι στην Αττική – Χιόνια στη Φλώρινα – Εξαιρετικά επείγον alert από το 112 [video, photo, χάρτες]

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, εσπερινά και οι παιδικοί σταθμοί την Παρασκευή (15/10) στο δήμο Μοσχάτου, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλου» με απόφαση του δημάρχου της πόλης Ανδρέα Ευθυμίου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, εσπερινά και οι παιδικοί σταθμοί την Παρασκευή (15/10 και στον Δήμο Αχαρνών λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλου».

Κλειστοί θα παραμείνουν επίσης οι παιδικοί σταθμοί αλλά και το Κέντρο Αρωγή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η κακοκαιρία “Μπάλλος” έπληξε και τη Βουλή: Έπεσαν θραύσματα μαρμάρων και μπήκαν νερά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: