Ούτε αποστάσεις ούτε μέτρα στη Φιλοσοφική Αθηνών: Το αδιαχώρητο σε αμφιθέατρο – Κάθονται ακόμη και στα παράθυρα [video]

File photo Φοιτητές προσέρχονται στο Πανεπιστήμιο με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό rapid test. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Τα πανεπιστήμια άνοιξαν αλλά τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωναϊού φαίνεται ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν, τουλάχιστον με τις υπάρχουσες υποδομές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε σε φοιτητική ιστοσελίδα, δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στη Φιλοσοφική Αθηνών, όπου σε αμφιθέατρο επικρατεί το αδιαχώρητο κατά τη διάρκεια μαθήματος, με φοιτητές να κάθονται ακόμη και σε παράθυρα.

Όπως αναφέρει το foititikanea.gr, οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός εν μέσω πανδημίας, είναι αποκαλυπτικές. Από τη μία πλευρά το πλήθος των φοιτητών καταδεικνύει την επιθυμία τους να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, παράλληλα όμως φέρνει σρτην επιφάνεια τα προβλήματα ως προς την εφαρμογή των αποστάσεων και της αποφυγής συγχρωτισμού εν μέσω covid-19.

Στο βίντεο οι αποστάσεις φαίνεται ότι έχουν πάει περίπατο, με έναν φοιτητή να δηλώνει χαρακτηριστικά: «350+ άτομα μέσα σε μια αίθουσα, όντας όρθιοι προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε το μάθημα. Η κατάσταση είναι τραγική και δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας ακόμη και αν φοράμε μάσκα».

Το οπτικό υλικό κατέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε την Τρίτη στις 9:30 το πρωί, σε αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου οι φοιτητές δεν χωρούσαν για να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Εν τω μεταξύ, μέλη της φοιτητικής κοινότητας ζητούν να βρεθεί λύση και στο θέμα της μεταφοράς τους με τα ΜΜΜ, έτσι όσοι περιμένουν στις στάσεις των λεωφορείων να μην αναγκάζονται να συνωστίζονται μέχρι να φτάσουν στις σχολές τους.

Πληροφορίες από foititikanea.gr

Ιατρικός Σύλλογος: Αναστολή άδειας επαγγέλματος στον αντιεμβολιαστή γιατρό, Φαίδωνα Βόβολη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: