Οριστικό: Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη: Μεγάλη η ελπίδα όλων ότι σήμερα θα εξέλθει του νοσοκομείου…

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο George Washington. Φωτογραφία Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής




“Ο Πρόεδρος (Τζο Μπάιντεν) θα συναντηθεί με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και θα καλωσορίσει την επίσημη αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας στον Λευκό Οίκο”.

Τα παραπάνω αναφέρονται στο επίσημο πρόγραμμα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ εκφράζεται η ελπίδα απ’όλους, πιστούς και κληρικούς ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μπορέσει να εξέλθει του νοσοκομείου George Washington σήμερα. Δευτέρα. Στη συνάντηση θα παραστούν ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο οποίος και διευθέτησε τη συνάντηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, με δήλωση του στο ξενοδοχείο Mayflower προεξόφλησε ότι “αύριο (σήμερα) το πρωί θα έχουμε κοντά μας” τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Τόνισε συγκεκριμένα:

Είναι πολύ χαρούμενος. Ήθελε να βγει απόψε. Οι γιατροί του είπαν όχι Παναγιώτατε απόψε. Ήταν σαν το λιοντάρι στο κλουβί. Οπότε αύριο (σήμερα) το πρωί θα τον έχουμε κοντά μας. Θα συνεχίσει κανονικότατα (το πρόγραμμα του) γιατί όπως σας είπα ο Πατριάρχης μας είναι καλά. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, υποστήριξε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Πριν από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις. Ο κ. Βαρθολομαίος θα δει τον φίλο του Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο, πριν από τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν!

Η ιστοσελίδα μας πληροφορήθηκε ότι οι θεράποντες ιατροί συστήνουν στον Οικουμενικό Πατριάρχη να ξεκουραστεί. Αναμένεται να του εισηγηθούν να μην πάει στην Ιντιάνα και στο Πίτσμπουργκ, αλλά μόνο στη Νέα Υόρκη. Αν εισακούσει τους ιατρούς, είναι δική του η απόφαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας:

Είναι κυριολεκτικά στον αέρα η επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στην τουρκική πρεσβεία. Αντί του Οικουμενικού Πατριάρχη θα παραστεί ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ, αν και κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο κ.Βαρθολομαίος θα πάει στην τουρκική πρεσβεία καθυστερημένα. Επίσης, οι γιατροί συνιστούν να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι το μεσημέρι. Η συνάντηση στο Λευκό Οίκο θα πραγματοποιηθεί εάν βελτιωθεί η κατάστασή του. Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι υπό αμφισβήτηση.

Όλη η δήλωση του κ. Ελπιδοφόρου ακολουθεί:

Χαίρομαι που επικοινωνώ μαζί σας γιατί θέλω να σας πω τα καλά νέα ότι ο Πατριάρχης μας είναι πάρα πολύ καλά. Αισθάνθηκε μια μικρή αδιαθεσία σήμερα το πρωί και καταλαβαίνεται ότι ηγέτες και μορφές του κύρους και του μεγέθους του οικουμενικού Πατριάρχη έστω και συνάχι να πάθουν πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί και προστατευτικοί και να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα τα απαραίτητα. Και αυτό κάναμε, όπως οφείλαμε, για να τον προστατέψουμε.

Μετακομισθεί στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν η συσσώρευση της κόπωσης όλων αυτών των ημερών που προηγήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με τους εορτασμούς της τριακονταετίας της Πατριαρχίας του αλλά και των προηγούμενων ημερών όπου ταξίδεψε ο Πατριάρχης στην Ρώμη και σε άλλες πόλεις.

Αυτό, όμως, που πραγματικά τον καταπόνησε ήταν το αεροπορικό ταξίδι και αμέσως μετά, όπως το κάνει συνήθως ο Πατριάρχης μας, ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμα του και αυτό τον κούρασε. Αυτή η κούραση του προξένησε αυτή την αδιαθεσία την Κυριακή το πρωί και έτσι για προληπτικούς λόγους μετακομίστηκε στο νοσοκομείο…

Όλες οι εξετάσεις είναι πολύ καλές. Είναι απλά η συσσώρευση της κόπωσης, ο ίλιγγος που έπαθε, και ο Πατριάρχης μας είναι ήδη καλά. Επιστρέψαμε μετά την τέλεση της αγίας λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σόφιας με τον Άγιο Χαλκηδόνος στο ξενοδοχείο και περιμέναμε ο Πατριάρχης να τελείωσε τις εξετάσεις ώστε να μπορέσουμε να τον επισκεφτούμε. Όπερ και εγένετο.

Τον επισκεφτήκαμε και βρήκαμε έναν εντελώς διαφορετικά άνθρωπο από αυτόν που είχαμε δει το πρωί που ήταν πολύ κουρασμένος και πεσμένος. Ήταν ευδιάθετος, χαρούμενος, είχε χιούμορ και μάλιστα μας είπαν ότι ήθελε να φάει πράγματα που δεν τρώει ένας κλασικός ασθενής και ρωτήσαμε τους γιατρούς και μας είπαν ότι δεν είναι καθόλου ασθενής και μπορεί να φάει ότι θέλει.

Μας είπε ότι είναι ίσως καιρός να αρχίσω να κάνω διαφορετική διαχείριση της ενέργειας μου και του χρόνου μου και να έχω μια διαφορετική αντιμετώπιση της υγείας μου. Πραγματικά η θυσιαστική διάθεση του Πατριάρχη ώστε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και στις προσδοκίες της θέσεως του τον κάνουν συχνά να παραμελεί την προσωπική του υγεία, αλλά πλέον δεν πρέπει να το κάνει αυτό και τον πείσαμε και νομίζω ότι το κατάλαβε.

Είναι πολύ χαρούμενος. Ήθελε να βγει απόψε. Οι γιατροί του είπαν όχι Παναγιώτατε απόψε. Ήταν σαν το λιοντάρι στο κλουβί. Οπότε αύριο το πρωί θα τον έχουμε κοντά μας.

Θα συνεχίσει κανονικότατα (το πρόγραμμα του) γιατί όπως σας είπα ο Πατριάρχης μας είναι καλά. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Το πρόγραμμα το αυριανό θα γίνει κανονικά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όλο το πρόγραμμα δεν έχουμε περικόψει κάτι.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: