Ο Σεμπάστιαν Κουρτς απαντά στους επικριτές του: «Δεν είμαι σκιώδης καγκελάριος», δήλωσε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας

File photo Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. EPA/CHRISTIAN BRUNA μέσω ΚΥΠΕ




«Δεν είμαι σκιώδης καγκελάριος» έγραψε ο Σεμπάστιαν Κουρτς σε διαδικτυακό μήνυμά του μετά την ορκωμοσία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ως νέου καγκελαρίου σήμερα, Δευτέρα.

Ο πρώην ηγέτης της χώρας, που ουσιαστικά οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά τις κατηγορίες εις βάρος του για διαφθορά, δεν θεωρεί τον εαυτό του σκιώδη καγκελάριο της Αυστρίας, δηλώνει όμως ότι θα υποστηρίξει το έργο της κυβέρνησης ως επικεφαλής του κόμματός του.

Με αυτό τον τρόπο ο Κουρτς θέλησε να απαντήσει στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι διατηρεί μεγάλη επιρροή χάρη στο καταστατικό του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και δυσκολεύει την καθαρή επανεκκίνηση της αυστριακής πολιτικής.

Ο Σάλενμπεργκ τόνισε στην πρώτη δημόσια δήλωσή του σήμερα ότι επιθυμεί να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τον Kουρτς. Ο Σάλενμπεργκ χαρακτήρισε «λανθασμένες» τις κατηγορίες για διαφθορά οι οποίες είχαν ως συνέπεια την παραίτηση του πρώην καγκελάριου.

Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ αντικατέστησε τον Κουρτς στην καγκελαρία. EPA/CHRISTIAN BRUNA μέσω ΚΥΠΕ

Ο Κουρτς έγραψε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο της κυβέρνησης ως επικεφαλής του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και μελλοντικός αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Κατά του Κουρτς και του περιβάλλοντός του διεξάγονται έρευνες για διαφθορά και απιστία. Η άνοδος του νεαρού κορυφαίου πολιτικού φέρεται να οργανώθηκε με τη βοήθεια χρημάτων των φορολογουμένων και ωραιοποιημένων δημοσκοπήσεων. Ο Κουρτς αρνείται τις κατηγορίες. Οι συγκυβερνώντες Πράσινοι ζήτησαν την παραίτησή του, σε διαφορετική περίπτωση είχαν προαναγγείλει το τέλος του συνασπισμού.

Πληροφορίες από dpa μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βιέννη, Αυστρία

Πατέντες Κουρτς: Παραμένει αρχηγός του κόμματος και… σκιώδης καγκελάριος μέσω Βουλής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: