Ο προπάππους του Καρεμπέ ήταν φυλακισμένος σε ζωολογικό κήπο: «Τον παρουσίαζαν σαν κανίβαλο. Ήταν σαν σκλάβος»

File photo Ο Κριστιάν Καρεμπέ. Screenshot via Youtube LaLiga




Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη για το παρελθόν της οικογένειάς του προχώρησε ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο προπάππους του ήταν φυλακισμένος σε ζωολογικό κήπο στην Γερμανία.

Ο παλαίμαχος Γάλλος άσος σε συνέντευξή του στον γερμανικό σταθμό «NDR» αναφέρθηκε στον προπάππου του, ο οποίος παρουσιαζόταν ως κανίβαλος από τον ζωολογικό κήπο του Χάγκενμπεκ.

Η οικογένεια του Καρεμπέ κατάγεται από την Νέα Καληδονία, νησιά τα οποία βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό και αποτελούν υπερωκεάνια κτήση της Γαλλίας.

Από εκεί ο πρόγονός του Γουίλι Καρεμπέ, μαζί με άλλους συμπατριώτες του, πήγαν στο Παρίσι το 1931, θεωρώντας λανθασμένα ότι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998: «Νόμιζαν ότι θα συναντήσουν επίσημους της κυβέρνησης».

Ο προπάππους του Κριστιάν Καρεμπέ, Γουίλι. Πηγή: ndr.de

Ωστόσο όταν έφτασαν στην Γαλλία, αγοράστηκαν από τον ζωολογικό κήπο του Παρισιού και στη συνέχεια από τον φημισμένο του Αμβούργου, εκεί όπου παρουσιάστηκαν ως «οι τελευταίοι κανίβαλοι των νοτίων θαλασσών». Στο Χάγκενμπεκ εξαναγκάστηκαν να κάνουν παραστάσεις σαν ζώα.

«Ένιωθαν σαν σκλάβοι, ήταν δύσκολο γι’ αυτούς» λέει ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Έπρεπε να χορεύουν με ελάχιστα ρούχα, ακόμα και όταν έβρεχε»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου είχαν υποσχεθεί στους επισκέπτες ότι θα δουν τους «τελευταίους κανίβαλους των Νοτίων Θαλασσών». Για πολλές ώρες έπρεπε να κουνούν τα δόρατά τους, να χορεύουν και να είναι ντυμένοι με ελάχιστα ρούχα, ακόμα και όταν έβρεχε.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «NDR» στα περιθώρια του ρεπορτάζ, ήθελε να κανονίσει ένα ραντεβού ανάμεσα στον Κριστιάν Καρεμπέ και τους ανθρώπους του Χάγκενμπεκ, οι οποίοι όμως καθυστέρησαν πολύ να απαντήσουν στο αίτημα του σταθμού και μάλιστα ζήτησαν να μην υπάρχουν κάμερες με αποτέλεσμα αυτή η συνάντηση να μη γίνει ποτέ.

Πλέον, όμως στη Γερμανία το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι υπεύθυνοι βρίσκονται υπό πίεση. Ο υπεύθυνος πολιτισμού του Αμβούργου τόνισε πρόσφατα: «Είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε και εμείς ως κοινωνία το αποικιακό παρελθόν μας, να το αντιμετωπίσουμε και να το επεξεργαστούμε ενεργά με τους απογόνους των θυμάτων».

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Νέα πειθαρχική διαδικασία της Euroleague Basketball κατά Γιαννακόπουλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: