Ο Νότης Μηταράκης επιμένει και προειδοποιεί: Πού πιστεύετε ότι θέλουν να πάνε οι άνθρωποι που φτάνουν στην Ελλάδα; Στην Γερμανία…

File Photo: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης εξηγεί γιατί δεν βλέπει για την Ελλάδα καμία εναλλακτική λύση από την αυστηρή φύλαξη των συνόρων –και ζητεί περισσότερη βοήθεια εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), αναφέρει στην εφημερίδα Die Welt (κείμενοCarolina Drüten).

Ο κ. Νοταράκης δήλωσε σχετικά:

Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τους ανθρώπους στο Αφγανιστάν και την γύρω περιοχή. Πρέπει να συνεργαστούμε στενότερα επιτόπου με τους Διεθνείς Οργανισμούς και να βοηθήσουμε τις γειτονικές χώρες να αποτρέψουν μια ανθρωπιστική κρίση.

Μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε μαζική έξοδο προσφύγων. Η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας θα πρέπει να τηρείται και από τις δύο πλευρές. Η ΕΕ ανέλαβε επίσης δεσμεύσεις προς την Τουρκία σε σχέση με τις ταξιδιωτικές θεωρήσεις και το Εμπόριο, τις οποίες θα πρέπει να τηρήσει. Και αναμένουμε από την Τουρκία να κάνει αυτό που συμφωνήθηκε.  

Η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα. Δεν έχουν όλοι οι μετανάστες δικαίωμα προστασίας στην ΕΕ. Μπορούν να βρουν ασφαλές καταφύγιο πριν φτάσουν εδώ. Πού πιστεύετε ότι θέλουν να πάνε οι άνθρωποι που φτάνουν στην Ελλάδα; Στην Γερμανία! Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος απ’ ό,τι στην Γερμανία.

Οι άνθρωποι πηγαίνουν εκεί όπου υπάρχουν περισσότερα χρήματα. Μην ξεχνάτε τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα. Χώρες όπως η Γερμανία μας κάλεσαν να μειώσουμε τις κοινωνικές δαπάνες. Το ίδιο το πακέτο Ασύλου θα πρέπει να βασιστεί στην δίκαιη κατανομή της μεταναστευτικής πίεσης. Χρειαζόμαστε ενεργή, αποτελεσματική και υποχρεωτική αλληλεγγύη.

Προστατεύουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Ο Κανονισμός 656 του 2014 αναφέρει ότι ένα σκάφος που εισέρχεται παράνομα στα ύδατα της ΕΕ πρέπει να συνοδεύεται ξανά στα ύδατα της περιοχής από την οποία ήλθε. Τα περισσότερα βίντεο (που δείχνουν πώς οι Έλληνες συνοριοφύλακες απωθούν τους μετανάστες) προέρχονται από την τουρκική Ακτοφυλακή.

Η τουρκική Ακτοφυλακή βλέπει τα πλοία, αλλά δεν τα σταματά, κάτι για το οποίο είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με την Κοινή Δήλωση με την ΕΕ. Εάν κάποιος πιστεύει ότι τελείται αδίκημα, διαθέτουμε τον πιο ανεξάρτητο μηχανισμό γι’ αυτό, δηλαδή τα δικαστήρια.

Το Διεθνές Δίκαιο προστατεύει τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν μια μη ασφαλή χώρα για μια ασφαλή χώρα. Δεν τους δίδει παγκόσμιο εισιτήριο που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη και να επιλέγουν το μέρος, στο οποίο θέλουν να διαμείνουν.

Σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα εξασφαλίζεται η διαδικασία παροχής Ασύλου. Όταν ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν την Μετανάστευση ως όπλο, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΠΗΓΗ: Die Welt (Carolina Drüten) – Anerkannter Flüchtling ohne Arbeit bekommt hier keine kostenlose Sozialwohnung“

Σε παράκρουση Τούρκος πρώην υποναύαρχος: “Τα σκάφη μας σκουριάζουν στο λιμάνι, χάνουμε την Ανατολική Μεσόγειο”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: