O ISIS ανέλαβε την ευθύνη: Βομβιστής καμικάζι προκάλεσε την εκατόμβη νεκρών σε τζαμί του Αφγανιστάν [videos]

File photo: Στιγμιότυπο από παλαιότερη επίθεση σε τζαμί στο Αφγανιστάν. Screenshot via YouTube/tagesschau




Η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεσησε τζαμί στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών «Amaq» και αναρτήθηκε στο Telegram.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν, η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση επιβεβαιώνει πως ένας από τους καμικάζι της «πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε εν μέσω του πλήθους» των σιιτών μουσουλμάνων πιστών, που είχαν συγκεντρωθεί στο τέμενος.

Σε μια δεύτερη ανάρτηση, η τρομοκρατική οργάνωση αναφέρει πως «ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας μουσουλμάνος Ουϊγούρος», μια μειονότητα που οι «Ταλιμπάν έχουν ορκιστεί να εκδιώξουν» από το Αφγανιστάν.

Η αιματηρή έκρηξη σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος στην πόλη Κουντούζ, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν.

H αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς ή τραυματίες, ενώ νωρίτερα νοσοκομειακές πηγές -τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο- ανέφεραν πως τα θύματα ξεπερνούν τα 50. Άλλες πηγές μιλούν για έως και 100 νεκρούς και 200 τραυματίες, σύμφωνα με ανταποκριτή του Iran International.

Οπτικό υλικό δείχνει πτώματα περιστοιχισμένα από συντρίμμια μέσα στο τέμενος, στο οποίο προσεύχονται σιίτες μουσουλμάνοι που αποτελούν μειονότητα στο Αφγανιστάν.

“Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε έκρηξη αυτοκτονίας μέσα στο τέμενος“, ανέφερε σε ένα τουίτ η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.

Η ηγεσία των Ταλιμπάν αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη απειλή από το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, γνωστό ως Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αυξήσει τις επιθέσεις με στόχο τους αντιπάλους τους, συμπεριλαμβανομένων δύο θανατηφόρων βομβιστικών επιθέσεων στην Καμπούλ.

Με πληροφορίες από Associated Press, Reuters, BBC

Με στόχο το τέλος του Ταγίπ Ερντογάν: Έξι αντιπολιτευόμενα κόμματα συνασπίζονται

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: