Σε εγρήγορση οι αστυνομικές δυνάμεις σε Γαλλία, Ισπανία και Αγγλία μετά τις προβοκατόρικες τρομοκρατικές απειλές κατά αγώνων του Champions League

Police watch the Feyenoord fans during the UEFA Champions League group stage soccer match between Celtic Glasgow and Feyenoord Rotterdam, in Glasgow, Scotland, Britain, 13 December 2023. EPA/ROBERT PERRY




Γαλλία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία πρόκειται να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των σημερινών και αυριανών προημιτελικών του Champions League που θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο, δήλωσαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχοι, απαντώντας στις απειλές από το Ισλαμικό Κράτος.

Την ίδια στιγμή η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι γνωρίζει αναφορές τέτοιων απειλών και έχει ένα «ισχυρό σχέδιο» αστυνόμευσης εν όψει του αγώνα της Άρσεναλ με την Μπάγερν Μονάχου το βράδυ (22:00).

«Ο αρχηγός της αστυνομίας, με τον οποίο μίλησα πολύ νωρίς σήμερα το πρωί (9/4), έχει ενισχύσει σημαντικά τα μέσα ασφαλείας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν μιλώντας σε δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση τύπου για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Είδαμε, μεταξύ άλλων, μια επικοινωνία από το Ισλαμικό Κράτος που στοχεύει ιδιαίτερα τα γήπεδα. Δεν είναι καινούργια», πρόσθεσε.

Οι ισπανικές αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτύξουν περισσότερους από 2.000 αξιωματικούς για να ενισχύσουν την ασφάλεια στην πρωτεύουσα για τους δύο αγώνες εκεί, δήλωσε σήμερα (9/4) η κυβερνητική εκπρόσωπος Πιλάρ Αλέγρια στους δημοσιογράφους.

  • Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να απείλησε τέσσερις χώρους που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Champions League αυτής της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένου του «Parc des Princes» στο Παρίσι και δύο αγώνων στη Μαδρίτη που φιλοξενούνται από τη Ρεάλ Μαδρίτης την Τρίτη και την Ατλέτικο Μαδρίτης την Τετάρτη, που αντιμετωπίζουν τη Μάντσεστερ Σίτι και την Μπορούσια Ντόρτμουντ αντίστοιχα, αλλά και το «Emirates» όπου είναι προγραμματισμένο το ραντεβού της Άρσεναλ με τη Μπάγερν

Το απόγευμα, η UEFA παρενέβη για το θέμα αυτό και ανακοίνωσε, με επίσημο σημείωμα, πως «είναι ενήμερη για τις υποτιθέμενες τρομοκρατικές απειλές κατά των αγώνων του UEFA Champions League αυτής της εβδομάδας και συνεργάζεται στενά με τις αρχές στους αντίστοιχους χώρους. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί, με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας».

Από την πλευρά της και η βρετανική αστυνομία θα εφαρμόσει ένα «ισχυρό σχέδιο αστυνόμευσης» για τον αποψινό (9/4-22:00) αγώνα ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μπάγερν Μονάχου στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

«Γνωρίζουμε τις αναφορές στο διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με κλήσεις για στόχευση αγώνων σε όλη την Ευρώπη και εδώ στο Λονδίνο», δήλωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

«Ωστόσο, θέλουμε να καθησυχάσουμε το κοινό ότι έχουμε ένα ισχυρό σχέδιο αστυνόμευσης για τον αποψινό αγώνα».

Συναγερμός στο Champions League από την ανοιχτή απειλή του ISIS: «Σκοτώστε τους όλους», προτρέπει αφίσα λίγες ώρες πριν τους προημιτελικούς

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: