Ο αντιπρόσωπος του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον αναγκάστησε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κύπριο πρέσβη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Αριστερά ο πρέσβης της Κύπρου Μάριος Λυσιώτης και δεξιά ο Τούρκος πρέσβης, Hasan Murat Mercan. Φωτογραφία Δημήτρης Πανάγος




Ωραία η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, η κ. Αλέξάνδρα Παπαδοπούλου. Προσκάλεσε, ως όφειλε, και τον πρέσβη της Τουρκίας Hasan Murat Mercan, στο δείπνο προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Αλλά, στο τραπέζι στο οποίο καθόταν ο ηγέτης της Ορθοδοξίας, η κ. Παπαδοπούλου προσκάλεσε και τον πρέσβη της Κύπρου, τον κ. Μάριο Λυσιώτη, ο οποίος παραβρέθηκε και στην υποδοχή του κ. Βαρθολομαίου, στην αεροπορική βάση Άντριους.

Σίγουρα δεν άρεσε στον εκπρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν, το γεγονός της παρουσίας του Κύπριου πρέσβη στο δείπνο προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αλλά δεν μπορούσε να κάνει και πολλά. Πάντως, έκανε εντύπωση ότι δεν αποχώρησε από το δείπνο, διότι είναι ένας τύπος εικόνα και ομοίωση του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Mercan θα παραθέσει γεύμα στον κ. Βαρθολομαίο αύριο Δευτέρα. Όπως έγινε γνωστό, μερικοί Αμερικανοί νομοθέτες αρνήθηκαν να παραστούν στην …παράσταση του Τούρκου πρέσβη στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Η Τουρκία μέσω του πρέσβη Mercan προσπάθησε να καπελώσει την επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύντομη ιδιωτική συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δεν θα παραβρεθεί ο πρέσβης της Τουρκίας. Εκτός του κ. Βαρθολομαίου θα παραστούν ο Μητρπολίτης Εμανουήλ, ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ο ισχυρός άνδρας της Εκκλησίας της Αμερικής υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: