Ο ισχυρός άνδρας της Εκκλησίας της Αμερικής υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

FILE PHOTO: Ο πάτερ Αλέξανδρος Καρλούτσος υποδέχεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Ουάσιγκτον. Αριστερά διακρίνεται ο πρέσβης της Κύπρου Μάριος Λυσιώτης. Φωτογραφία Δημήτρης Πανάγος




Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις… Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο οποίος διαθέτει ισχυρές προσβάσεις στο Λευκό Οίκο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Άντριους, τον κ. Βαρθολομαίο μαζί με άλλους κληρικούς και τις πρεσβευτικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο π. Καρλούτσος ειναι αυτός ο οποίος διευθέτησε τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Εάν δεν το προσπαθούσε ο γνωστός ιερέας, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει το τετ-α-τετ με τον Αμερικανό Πλανητάρχη.

Ο π. Αλέξανδρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης πάνε πολλά χρόνια πίσω. Οι σχέσεις τους πέρασαν από χίλια κύματα αλλά παρέμειναν πάντα ισχυρές… Δεξιά διακρίνεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Όπως είναι γνωστό, ο π. Αλέξανδρος είναι αυτός που φρόντισε να συλλεχθούν τα χρήματα που απαιτούνταν για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, στο “Σημείο Μηδέν”.

“Ημείς δεν επιτρέπομεν εις εαυτόν ούτε κρίσιν ούτε εγκαύχησιν!” είπε ο Βαρθολομαίος στον εορτασμό των 30 ετών από την εκλογή του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: