Νταήδες «αντιεξουσιαστές» έδειραν «αντιφρονούντα» φοιτητή μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

FILE PHOTO: Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Πρωτοφανές, για το «εν ψυχρώ» της επίθεσης, περιστατικό ξυλοδαρμού φοιτητή μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του kathimerini.gr (των Λουκά Βελιδάκη, Απόστολου Λακασά), , το απόγευμα της Τρίτης, ομάδα τριών ατόμων που φέρονται φίλα προσκείμενοι στον αντιεξουσιαστικό χώρο αναγνώρισαν το στέλεχος της φοιτητικής παράταξης «Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών» (ΠΑνΚΣ), Οδυσσέα Βλαχονικολό, και του επιτέθηκαν.

Αιτία, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ίδιος ο 20χρονος φοιτητής, το γεγονός ότι τάσσεται δημοσίως υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ο φοιτητής περιέγραψε την σκηνή ως εξής: «Καθώς έβγαινα από την πλαϊνή είσοδο της Δεριγνύ με αναγνώρισαν τρία άτομα που μάλλον πρόσκεινται στο αναρχικό χώρο και άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και κλοτσιές».

Τον χτύπησαν επειδή έχει υποστηρίξει τη θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας, υποστηρίζει ο Βασίλης Αποστολόπουλος μέλος επίσης της ΠανΚΣ, μεταφέροντας και ακριβή »διάλογο» που οδήγησε στον ξυλοδαρμό: «Είσαι αυτός που βγαίνει στην τηλεόραση και μιλάς για βία στα ΑΕΙ και πανεπιστημιακή αστυνομία;», του είπαν και άρχισα να τον χτυπούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Σε αστυνομικές πηγές έφτασε μια άλλη εκδοχή των γεγονότων, ότι δηλαδή ο φοιτητής βρέθηκε κατά λάθος στο υπόγειο του ΟΠΑ, όπου ομάδα αντιεξουαστιαστών προετοίμαζε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Πόλα Ρούπα.

Οι αντιεξουστιαστές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θεώρησαν ύποπτη την παρουσία του στο χώρο και του επιτέθηκαν αρχικώς φραστικά και κατόπιν τον ξυλοκόπησαν.

Ο πρύτανης του ΟΠΑ κ. Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε ότι θα διερευνηθούν άμεσα οι πτυχές του περιστατικού από το ίδρυμα και θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Αρχές.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Σταθερά πάνω από 30 νεκρούς κάθε ημέρα ως τα Χριστούγεννα βλέπει ο καθηγητής Τζανάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: