H «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για την βόμβα στα ΜΑΤ: Απειλεί με νέες επιθέσεις, τι αναφέρει η προκήρυξη [βίντεο]

Άνδρες των ΜΑΤ προσπαθούν να αποφύγουν μολότοφ, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας προς στο Σύνταγμα, με αφορμή την 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, ως αντίδραση στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, Αθήνα, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί.

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση αφού επιτίθεται κατά του κράτους και της Αστυνομίας προειδοποιεί για νέες επιθέσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στις 18/12 ένοπλοι μαχητές της οργάνωσης μας προσέγγισαν το Κεντρικό Στρατόπεδο των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ (Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής) στην οδό Κοκκινοπούλου και τοποθέτησαν βόμβα κάτω από το φυλάκιο του σκοπού.

Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη.

Αφιερώνουμε την ενέργεια μας σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο ένοπλος αγώνας απαιτεί υπευθυνότητα και πολιτική συνείδηση. Δεν είναι ούτε χόμπι κάποιων εξτρεμιστών ούτε φετίχ κάποιων φαντασμένων. Είναι πολιτική επιλογή.

Το βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας.

Για την ασφαλή απομάκρυνση τυχαίων περαστικών πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα όπου δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες προς την αστυνομία.

Για εμάς – και αυτό το τονίζουμε – είναι ύψιστης σημασίας κριτήριο να μην πάθει το οτιδήποτε αθώος άνθρωπος.

Οι στόχοι που επιλέγουμε και θα επιλέξουμε στο μέλλον – είτε υλικές υποδομές του συστήματος είτε το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό του – θα είναι σαφώς καθορισμένες ως τέτοιες.

Δε θέλουμε να διακινδυνέψουμε την ασφάλεια κανενός άλλου. Ακόμα και αν αυτό θέτει σε αυξημένο ρίσκο την ασφάλεια τη δική μας.

Κουβαλάμε την τεράστια ευθύνη που μας αναλογεί εκ των πραγμάτων χρησιμοποιώντας τέτοια μέσα πάλης. Τελεία και παύλα.

Στην Ελλάδα υπάρχει μακρά ιστορική παράδοση οργανώσεων αντάρτικου πόλης. Η δράση τους ανάλογη με το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες της εκάστοτε περιόδου, υπήρξε πάντοτε πολιτικά δίκαιη στοχεύοντας τα πουλημένα τομάρια και υποδομές του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου.

Με την ενέργεια μας κατέρρευσαν οι κούφιες διακηρύξεις της Νέας Δημοκρατίας που διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία την οριστική εξάλειψη του αντάρτικου πόλης.

Θέσαμε υπό αμφισβήτηση το πολυ διαφημισμένο δόγμα νόμος και τάξη βάζωντας βόμβα στα κεντρικά των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ.

Θα χτυπήσουμε ξανά την κατάλληλη στιγμή, βάζοντας στο στόχαστρο μας τους προκλητικούς εκπροσώπους του σάπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος και τους ένστολους μπράβους τους.

Τους ενόχους δηλαδή των πιο ειδεχθών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο όνομα του κράτους.

Την επόμενη φορά τα ένστολα καθάρματα θα βρεθούν απέναντι από τις κάννες των όπλων μας. Κι αυτό δεν είναι απειλή.

Ούτε προειδοποίηση. Είναι δέσμευση. Δεν μας αρέσουν οι αλαζονικές μεγαλοστομίες, μας αρέσει όμως η συνέπεια να καθορίζει τον πολιτικό μας λόγο.

Αυτό το αστυνομικό κράτος βασίζεται στη δύναμη των όπλων και όποιος θέλει να το πολεμήσει οφείλει να θέσει τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο.

Σηκώνουμε το γάντι και δηλώνουμε ότι θα μιλήσουμε την ίδια γλώσσα με αυτήν που καταλαβαίνουν τα φασισταριά της ελληνικής αστυνομίας.

Το έχουμε εμπεδώσει, τα όπλα των μπάτσων εκπυρσοκροτούν.

Το έχουμε εμπεδώσει, οι μπάτσοι δολοφόνοι δεν μπαίνουν ποτέ στη φυλακή. Το έχουμε εμπεδώσει, τα σώματα των απόκληρων είναι στόχοι σκοποβολής για τα φασισταριά.

Το έχουμε εμπεδώσει οι ΕΔΕ είναι απλά κωλόχαρτα. Την στιγμή που όλα έχουν εμπεδωθεί ο διάλογος καταργείται και τον λόγο έχουν τα όπλα. Τόσο καιρό παίζατε μπάλα σε δικό σας γήπεδο με δική σας κερκίδα.

Με τα τηλεοπτικά κανάλια να σας καλύπτουν προκλητικά, με τους πολιτικούς να σας χειροκροτούν κάθε φορά που πατάτε την σκανδάλη, με τους δικαστές να σας βγάζουν λάδι.

Αυτές οι μαύρες μέρες έφτασαν οριστικά στο τέλος τους. Γνωρίζουμε καλά πως στο σύνολο τους, οι ένστολοι φασίστες επιδοκιμάζουν ή συναινούν με τις δολοφονίες, τις κακοποιήσεις και τους βασανισμούς.

Γνωρίζουμε καλά πως έχουν πάρει την έγκριση από το παρακρατικό κέντρο του Μαξίμου ότι δεν θα έχουν καμία συνέπεια.

Γνωρίζουμε επίσης καλά ποιοι είναι στο στόχαστρο τους: η προλεταριακή νεολαία που βιώνει στο πετσί της τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ταξική ανισότητα, τα πολιτικά και ταξικά κινήματα αμφισβήτησης της κρατικής πολιτικής.

Ρωτάμε φωναχτά. Τι άλλο ακόμα περιμένουμε να συμβεί; Πόσο αίμα πρέπει να στεγνώσει στους δρόμους; Περιμένει κανείς ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη γυρνώντας και το άλλο μάγουλο;

Στην 1η μας ανακοίνωση θέλουμε να είμαστε όσο πιο κατανοητοί γίνεται. Οι ένοπλοι αγωνιστές που διαλέγουν να ενταχθούν στο αντάρτικο πόλης δεν είναι εξωγήινοι.

Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι οι συνάδελφοι σου στη δουλειά, ο προλετάριος στην σκαλωσιά που ρισκάρει την ζωή του για το μεροκάματο του τρόμου, η κοπέλα που ζει 4 μήνες στις τρώγλες τις εργοδοσίας για να σερβίρει τα ποτά των τουριστών σε κάποιον τουριστικό προορισμό, οι συμφοιτητές στη σχολή σου, οι διπλανοί σου σε μια απεργιακή περιφρούρηση.

Το αντάρτικο πόλης συγκροτείται ως ένας πόλος αντιπαράθεσης με την αστική ιδεολογία και τις κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες.

Σε αυτό το πλαίσιο επιλέξαμε την συγκρότηση της Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης για να εναποθέσουμε με σεμνότητα το λιθαράκι μας στο μεγάλο ψηφιδωτό της ιστορίας και να προχωρήσουμε μπροστά.

Αντλούμε πολύτιμα διδάγματα από τις ιστορικές εμπειρίες των προηγούμενων ένοπλων οργανώσεων τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο».




Ο εκρηκτικός μηχανισμός και η συνδεσμολογία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μετά την τοποθέτηση βόμβας η δομή της είχε χαρακτηριστεί πρωτοφανής από τους ειδικούς πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας.

Σαν συνδυασμός όμως των δυο εκρηκτικών υλικών “C4” και ζελατοδυναμίτιδας σε βόμβα, έχει χρησιμοποιηθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν από τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τον «Ο.Λ.Α», ωστόσο με τον τρόπο που εμφανίστηκε στις 18/12 δηλαδή όχι οι δύο εκρηκτικές ύλες μαζί στο ίδιο κουτί, αλλά διαχωρισμένες σε δύο διαφορετικά τάπερ κολλημένα μεταξύ τους, είναι πρωτοφανής.

Ο τρόπος προμήθειας σχετικά απλός στην μαύρη αγορά αφού σαν στρατιωτικό εκρηκτικό το «C4» βρίσκεται εύκολα από βαλκανικές χώρες που έχουν καταλήξει μαζί με άλλα όπλα και εκρηκτικά στις πιάτσες διακίνησης παράνομου οπλισμού.

Η συνδεσμολογία ήταν απλή, μπαταρία και χρονοδιακόπτης. Το γεγονός ότι ήταν τόσο απλή και ότι υπήρχαν 15 λεπτά πριν εκπνεύσει το χρονικό όριο που είχαν θέσει οι δράστες με ηχητικό προειδοποιητικό τους μήνυμα, βοήθησε τους πυροτεχνουργούς να την εξουδετερώσουν, όσο ήταν ενεργή η βόμβα και αυτούσια να μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια όπου αναμένονται τα αποτελέσματα και αισιοδοξούν και φιλοδοξούν οι Αρχές πως ακριβώς λόγω της κατάστασής της ίσως τους δώσει αξιοποιήσιμα στοιχεία για την μετέπειτα ταυτοποίηση του βομβιστή.

Ως προς τον τρόπο που ο βομβιστής προσέγγισε τον συγκεκριμένο σημείο, θεωρούν ότι είχε κάνει πρόβα, είχε διαπιστώσει ότι είναι «τυφλό σημείο» και δεν ελέγχεται από κάμερες και άρα δεν θα γινόταν αντιληπτός κάποιος που απλά κρατά μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών.

Μάλιστα δεν μπορεί να εξαιρεθεί η πιθανότητα αυτός ο κάποιος να βγήκε από την Πολυτεχνειούπολη, να πέρασε απέναντι, να άφησε την σακούλα στο μαντρότοιχο και απλά να γύρισε πίσω ανενόχλητος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Η ΕΛΑΣ είχε εκδόσει επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό σύμφωνα με την οποία η βόμβα εντοπίστηκε σε σημείο με δέντρα.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε και ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη 15′ πριν λήξει το τελεσίγραφο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας είχε ως εξής: 

«Σήμερα (18/12/2023) και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Στον ανακριτή οι 13 συλληφθέντες που εμπλέκονται σε κύκλωμα προώθησης παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: