Η μάινα πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που κατέληξε σε γαλλική πρεσβεία και έμαθε να λέει… μπονζούρ

Photo Η μάινα από το Αφγανιστάν που έμαθε Γαλλικά. Screenshot via Twitter Xavier Chatel @Xavier_Chatel_




Η μάινα είναι γνωστή για τις ικανότητές της να μιμείται και την ανθρώπινη φωνή, οπότε λαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στα πτηνά, δίπλα στον παπαγάλο.

Μια πρόσφυγας μάινα όμως έχει μια ιδιαίτερη ιστορία, καθώς την έφερε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ένα κοριτσάκι από το Αφγανιστάν και έμαθε να καλημερίζει τον κόσμο γαλλιστί, αφού ανέλαβε να την φιλοξενήσει ο πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα της αραβικής χερσονήσου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρεσβευτής Ξαβιέ Σατέλ ανέφερε στο Twitter ότι συγκινήθηκε από την περιπέτεια της νεαρής Αφγανής που έφτασε «εξαντλημένη» μαζί με το πουλί στην αεροπορική βάση Αλ Ντάφρα μετά την εκκένωση της Καμπούλ, στα μέσα Αυγούστου. Το κορίτσι λυπήθηκε πολύ όταν έμαθε ότι «για υγειονομικούς λόγους» δεν επιτρεπόταν να πάρει μαζί του στη Γαλλία τη μάινα που ακούει στο όνομα Ζουζί.

«Έκλαιγε σιωπηλά. Συγκινήθηκα. Της υποσχέθηκα ότι θα φροντίσω το πουλί στην (πρεσβευτική) κατοικία, ότι θα το ταΐζω. Θα μπορεί να το επισκεφθεί ανά πάσα στιγμή και να το πάρει πίσω. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα της, γεμάτο ευγνωμοσύνη», είπε ο Σατέλ.

Η Ζουζί απέκτησε και έναν φίλο, ένα περιστέρι που την επισκέπτεται καθημερινά. Έπειτα από πολλά καλοπιάσματα, έμαθε να λέει και «μπονζούρ».

«Σήμερα, από το Παρίσι, η ιδιοκτήτρια του πουλιού, η Αλία, με ξαναβρήκε μέσω του Twitter. Ήταν τόσο χαρούμενη που είδε ότι φροντίζουμε καλά το πουλί», έγραψε ο πρεσβευτής, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο για να μην αποκαλύψει το όνομα της νεαρής.

«Αλία, το πουλί σου έχει γίνει η μασκότ της πρεσβείας αλλά είναι εδώ για σένα και, αν μπορέσω, θα σου το φέρω εγώ ο ίδιος μια μέρα», πρόσθεσε ο Γάλλος διπλωμάτης.

Πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Βραζιλία: Πήγαν να δώσουν ένταλμα σε ύποπτο βιαστή ανηλίκων και ανακάλυψαν ναζιστικό «θησαυρό» αξίας 3 εκατ. ευρώ [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: