Η άρνηση εμβολίου κοστίζει ακριβά στο NBA: Ο αντεμβολιαστής Ίρβινγκ θα χάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων

File photo Ο σταρ των Brooklyn Nets Kyrie Irving. EPA/JASON SZENES SHUTTERSTOCK OUT μέσω ΚΥΠΕ




Το NBA δεν συγχωρεί και όσοι αθλητές έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν κατά του κορωναϊού αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες στην καριέρα τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο νόμος στη Νέα Υόρκη δεν επιτρέπει την είσοδο στους κλειστούς αθλητικούς χώρους σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο σταρ των Μπρούκλιν Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ, είναι αρνητής του εμβολίου και υπάρχει η πιθανότητα να απουσιάσει από τουλάχιστον 41 παιχνίδια, που θα δώσει η ομάδα του Στιβ Νας στη φετινή κανονική διάρκεια στην έδρα της.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε το ESPN, ο πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς το 2016, θα χάνει 381.000 δολάρια για κάθε παιχνίδι που απουσιάζει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το NBA και η Ένωση Παικτών συμφώνησαν για μείωση της αμοιβής κατά το 1/91,6 του μισθού ενός παίκτη για κάθε αναμέτρηση που χάνει, λόγω των κανονισμών για τους εμβολιασμούς στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.

Συνολικά ο 29χρονος γκαρντ θα χάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας συμβόλαιο 34,9 εκατομμυρίων δολαρίων τη σεζόν 2021-22.

Ο Ίρβινγκ θα πρέπει να έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για να προπονηθεί ή να αγωνιστεί στην έδρα των Μπρούκλιν Νετς, το Barclays Center. Στο Σαν Φρανσίσκο, αντίθετα, οι παίκτες πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Σημειώνεταιί ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες των φιλοξενούμενων ομάδων μπορούν να αγωνιστούν σε Νέα Υόρκη και Σαν Φραντσίσκο, αρκεί να έχουν στη διάθεσή τους ένα αρνητικό τεστ κορωναϊού.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Ο Κλοπ «βάζει στη θέση τους» τους αντεμβολιαστές: «Όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο είναι σαν να οδηγούν μεθυσμένοι»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: