Εν μέσω συμπληγάδων πορεύεται το καράβι που λέγεται Ελλάδα: Ήρθε η ώρα να διαψεύσουμε τον κακό μας εαυτό

Κόσμος ακολουθεί το αυτοκίνητο με το φέρετρο με τη σορό της Φώφης Γεννηματά που μεταφέρεται με τιμές εν ενεργεία υπουργού από τη Μητρόπολη Αθηνών στο Α΄Νεκροταφείο, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η Άγγελα Μέρκελ στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία της, πέρασε για ένα εικοσιτετράωρο και από την Αθήνα. Επανέλαβε από το Μαξίμου, αλλά και στους νέους που είδε στο Γκαίτε, ότι πίεσε υπέρμετρα με τα οικονομικά μέτρα που επέβαλε τον Ελληνικό λαό και παραδέχθηκε ότι η Τουρκία είναι προκλητική απέναντι στην Ελλάδα.

Συνέστησε συνέχιση του ανααποτελεσματικού διαλόγου με τους κωφούς της Άγκυρας, προκειμένου να χτυπήσουμε εκατοστάρα διμερών επαφών σε έναν άκαρπο και ατελέσφορο Μαραθώνιο.

Στην Αθήνα οι πολιτικές δυνάμεις κάνουν την τρίχα τριχιά και διαφωνούν για να διαφωνούν, ενώ στην αντίπερα όχθη δεν ακούγεται κιχ στα όσα εκτός διεθνούς νομιμότητας διακηρύσσουν νυχθημερόν με στεντόρεια φωνή, οι ηγέτες της Άγκυρας.

  • Η ανακωχή ακόμη και την ώρα του πένθους, για την απώλεια μιας πολιτικού που εκτιμήσαμε την παλικαριά της, όταν εγκατέλειψε τα εγκόσμια, κρατάει ένα εικοσιτετράωρο και τα ΜΜΕ βαυκαλίζονται ότι όταν εγκαταλείψει την εξουσία ο κακός Ερντογάν θα έρθουν οι καλοί αντίπαλοί του και θα εγκαταλείψουν τις ανεδαφικές και εκτός Διεθνούς νομιμότητας αξιώσεις τους, απέναντι στην Ελλάδα.

Εν μέσω συμπληγάδων πορεύεται το καράβι που λέγεται Ελλάδα εν έτι 2021 χρονιά εορτών και μνήμης των 200 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα, που παρά λίγο να αποβεί μάταιος, όταν το Ελληνικό σαράκι του διχασμού χτύπησε για μια ακόμη φορά την πόρτα του έθνους.

Μωραΐτες και Υδραίοι μαζί με τους Ρουμελιώτες έστρεψαν τα όπλα ο ένας έναντι του άλλου, μόλις το υπό εκκόλαψη νέο κράτος κατάφερε να ελέγξει ένα μικρό κομμάτι της Ελληνικής γης, με αποτέλεσμα να αρχίσει να τρεμοσβήνει το όνειρο της ελεύθερης πατρίδας.

Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου ήταν η πρώτη επίσημη εμπλοκή ξένων στα πράγματα της υπό εκκόλαψη Πατρίδας. Βεβαίως το εθνικό σπορ του ατελείωτου εσωτερικού τσακωμού και διχασμού δεν το εγκαταλείψαμε, μια και το συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι σήμερα.

Καταφέραμε, ότι άφησαν όρθιο οι Ναζί κατακτητές να το γκρεμίσουμε με τον αιματηρό εμφύλιο του ακολούθησε. Οι μεν έγιναν οι αυτόκλητοι τιμωροί εναντίον των δε.

Αντίθετα στην εκ δυσμάς γειτονική μας χώρα την Ιταλία, που βγήκε πληγωμένη από τον Φασισμό του Μουσολίνι, ο ηγέτης του ΚΚΙ, που ανέλαβε στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας που ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης, όταν του ζήτησαν οι σύντροφοι του να στήσει κρεμάλες για τους εκεί δοσίλογους απάντησε αν το κάνω αυτό, θα πρέπει να δικάσω την μισή Ιταλία.

Άξιοι ηγέτες, που σε δύσκολους καιρούς κινήθηκαν στον δρόμο της συμφιλίωσης. Στην Ελλάδα αντίθετα μικρά και ασήμαντα ανθρωπάκια, σε ώρες μεγάλης ευθύνης, αποφασίζουν με γνώμονα το προσωπικό και μόνο συμφέρον να αιματοκυλήσουν την Πατρίδα τους, προκρίνοντας τον διχασμό ως τον μόνο δρόμο της πολιτικής τους επιβίωσης.

Στις μέρες μας η Ελλάδα με εξοπλισμούς και πρόσθετες συμμαχίες επιδιώκει να αναχαιτίσει την επιθετική Τουρκία, να στήσει νέα αναχώματα μπροστά στην βαρβαρότητα, που δεν ορρωδεί μπροστά σε νόμους και προφήτες.

Όμως η χώρα μας σε αυτό το δύσκολο σταυροδρόμι της Μεσογείου που βρίσκεται, της έλαχε, για μια ακόμη φορά, να παίξει έναν ιστορικό ρόλο. Να αναχαιτίσει την βαρβαρότητα του Ανατολίτη, που επαίρεται για το Ματζικέρτ, με ότι αυτό σημαίνει. Να φυλάττει Θερμοπύλες, όπως έκαναν σε αυτόν τον τόπο 2500 χρόνια πριν, οι Έλληνες στην Σαλαμίνα.

Κάποιοι αναλυτές και δημοσιολογούντες σήμερα, δίνουν την εντύπωση, ότι η μετά Ερντογάν περίοδος, μπορεί να είναι καλύτερη από τις ήδη υπέρμετρα τεταμένες των σημερινών ημερών. Αν όπως εμφανίζονται τα σενάρια, το δεκανίκι της επόμενης κυβέρνησης θα είναι το μείγμα της ακροδεξιάς Ακσενέρ με τους κεμαλιστές, με την πρώτη να αναλαμβάνει τον ρόλο του Πρωθυπουργού, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν και χειρότερα.

Επί πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ είχαμε το 1996 την κρίση στα Ίμια, με τα γνωστά αποτελέσματα, που άνοιξαν την όρεξη της Άγκυρας για γκρίζες βραχονησίδες στο Αιγαίο.

  • Οι παρακαταθήκες, τόσο του Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πλήρης ημερών, όσο και της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε πρόωρα, ήταν η πολιτική αντιπαράθεση να μην εξελίσσεται σε αγώνα αλληλοεξόντωσης. Εξάλλου οι απειλές που δέχεται η χώρα μας, έχουν ως αφετηρία για την δυναμική απάντηση, την ενότητα.

Αυτόν το δρόμο καλούνται και τώρα να επιλέξουν οι Έλληνες, αφήνοντας έξω από την δημόσιο βίο όσους επιδιώκουν να μετατρέψουν πολιτικό στίβο σε ρινγκ, όπου ο αγώνας θα είναι μέχρις εσχάτων, δηλ. μέχρι ο αντίπαλος να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Είναι καιρός η πολιτική ζωή να αποκτήσει την σοβαρότητα που της αξίζει, και η συναίνεση να γίνει πράξη στα μεγάλα θέματα, και κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με της επιβίωση και την ακεραιότητα της Πατρίδας μας. Ας διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος, και ας μην τα επαναλαμβάνουμε συχνά πυκνά στην ιστορική διαδρομή του Έθνους μας…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Μήπως είναι η ώρα να μιμηθούμε το Ισραήλ; Ο εξωτερικός, αλλά και ο εσωτερικός κίνδυνος για την Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: