Ελληνικό #metoo: Αρχίζει 12 Ιανουαρίου η πρώτη δίκη * Για βιασμό στο εδώλιο προπονητής αθλήτριας ιστιοπλοΐας

File photo: Στιγμιότυπο από την προσαγωγή του προπονητή μετά την κατάθεση της αθλήτριας τον περασμένο Ιανουάριο. photo: ΑΠΕ – ΜΠΕ




Η πρώτη υπόθεση #metoo από εκείνες που ακολούθησαν τις καταγγελίες της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική βία φθάνει στο ακροατήριο.

Η υπόθεση βιασμού ανήλικης ιστιοπλόου πριν δέκα χρόνια από τον τότε προπονητή της προσδιορίστηκε να εκδικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η δίκη, η πρώτη του ελληνικού #metoo που θα φθάσει σε ακροατήριο, έλαβε ημερομηνία έναρξης στις 12 Ιανουαρίου 2022. Κατηγορούμενος για τον βιασμό της αθλήτριας ιστιοπλοΐας είναι ο προπονητής της, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος.

Η δικογραφία για τον καταγγελλόμενο βιασμό της αθλήτριας, ενόσω ήταν ανήλικη, σχηματίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην Εισαγγελία μετά από κατάθεση της κ. Μπεκατώρου που ήταν σε συνεννόηση με την αθλήτρια.

  • Το θύμα επιβεβαίωσε ότι επί σειρά ετών και ενώ ήταν σε ηλικία 11 ετών είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον 38χρονο προπονητή της.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση, την αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και την κατάχρηση σε ασέλγεια της 11χρονης.

Μετά την κατάθεση του θύματος, ο προπονητής είχε συλληφθεί με διαδικασίες εξπρές και είχε οδηγηθεί στον ανακριτή, στον οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με το ανήλικο κορίτσι.

Στην πρόταση παραπομπής του ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε αναφέρει προς το Συμβούλιο που «έδειξε» το εδώλιο στον 38χρονο:

  • «Χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

Ο εισαγγελικός λειτουργός, η πρόταση του οποίου έγινε δεκτή από τους δικαστές του Συμβουλίου ανέφερε, επίσης, ότι ο κατηγορούμενος «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Για βιασμό κατηγορείται κι άλλος ηθοποιός: Το θύμα τον είχε καταγγείλει στο Σωματείο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: