Έγινε το μπαμ: Η Νιούκαστλ πέρασε στα χέρια Σαουδαράβων επενδυτών με επικεφαλής τον Πρίγκιπα Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν

File photo Εικόνα από το εξωτερικό του γηπέδου της Νιούκαστλ. Screenshot via Youtube Roobenstein




Ιστορική ημέρα η σημερινή για τη Νιούκαστλ, η οποία περνάει επισήμως στα χέρια Σαουδαράβων επενδυτών, με την εξαγορά ύψους 350 εκατ. ευρώ να εγκρίνεται από την Premier League.

Μετά από 14 χρόνια η ιστορική αγγλική ομάδα αλλάζει χέρια, με την εποχή του Μάικ Άσλεϊ να αποτελεί οριστικά παρελθόν και τις μετοχές του συλλόγου να περνούν στον Πρίγκηπα Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν στον οποίο ανήκει και το fund από τη Σαουδική Αραβία (PIF).

Συμειωτέον ότι η συγκεκριμένη συμφωνία εκτινάσσει τη Νιούκαστλ αυτομάτως στην πρώτη θέση των πλουσιότερων συλλόγων του πλανήτη.

Το fund που προχώρησε στην αγορά της αγγλικής ομάδας, κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της Σαουδικής Αραβίας και η περιουσία του εκτιμάται 50 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν.

Το PIF απέκτησε το 80% των μετοχών του κλαμπ από τον Άσλεϊ, με την μπροστάρη του κονσόρτιουμ, Αμάντα Στέιβλι και την επενδυτική εταιρεία να κατέχουν το υπόλοιπο μειοψηφικό ποσοστό (10% έκαστος).

Με ανακοίνωσή της, η Premier League γνωστοποίησε την επικύρωση του deal, δηλώνοντας ότι έλαβε νομικές δεσμεύσεις ότι ο έλεγχος των Μάγκπαϊζ δεν θα ανήκει στο κράτος της Σαουδικής Αραβίας.

Άγνωστο είναι το εύρος των αλλαγών που θα γίνουν στην ομάδα, ωστόσο φημολογείται ότι είναι επισφαλής η θέση του προπονητή Στίβεν Μπρους, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες φέρονται αποφασισμένοι να αναθέσουν τις τύχες της ομάδας σε νέο τεχνικό νέο τεχνικό. Σίγουρα όμως πρόκειται για μια τεράστια τομή στην ιστορία του συλλόγου, με τις Καρακάξες να ατενίζουν το ποδοσφαιρικό τους μέλλον με αισιοδοξία.

Τον ενθουσιασμό πάντως για την εξαγορά δεν έκρυψε και ο μεγάλος παλαίμαχος επιθετικός της ομάδας Άλαν Σίρερ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Ναιαιαιαιαι. Μπορούμε να τολμήσουμε να ελπίσουμε ξανά».

Πληροφορίες από BBC / Daily Mail

Πωλείται σε σαουδάραβες έναντι 325 εκατ. ευρώ το 80% των μετοχών της Νιούκαστλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: