Basketball Champions League: Ιστορική νίκη για το Λαύριο – Ποδαρικό με το δεξί απέναντι στη Ντιζόν [photos]

Photo Οι παίκτες του Λαυρίου πανηγυρίζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Λαύριο-Ντιζόν για το Basketball Champions League (3ος όμιλος, 1η αγωνιστική), στο ΣΕΦ στον Πειραιά, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ μέσω ΚΥΠΕ




Ποδαρικό με το… δεξί, πραγματοποίησε το Λαύριο στο εφετινό Basketball Champions League. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη επικράτησε με 65-63 της Ντιζόν στο ΣΕΦ, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα πήρε το παιχνίδι με περιπετειώδη τρόπο, καθώς χρειάστηκε ένα ηρωικό καλάθι του Κένι Γκόινς στα 5΄΄ για τη λήξη και το μπλοκ του ίδιου στην εκπνοή του αγώνα, στην προσπάθεια του Ρασάρντ Κέλι για το νικητήριο τρίποντο των Γάλλων, τα οποία και έκριναν την αναμέτρηση, χρίζοντας τον Αμερικανό φόργουορντ πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ μέσω ΚΥΠΕ

Σε μία αναμέτρηση που το Λαύριο τα… είχε με την ευστοχία του από τα 6.75 (5/25 τρίποντα), αλλά και με την αδυναμία του στα ριμπάουντ, κυρίως στα επιθετικά (9 έναντι 15 της Ντιζόν), οι λεπτομέρειες και η αποφασιστικότητα της ελληνικής ομάδας στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο ήταν τα στοιχεία που έκριναν τον αγώνα και χάρισαν στους γηπεδούχους μία ιστορική νίκη.

Συγκεκριμένα, το τρίποντο του Τάισον Κάρτερ στο 38΄ (61-56) ήταν αυτό που χάρισε ψυχολογία στο Λαύριο, ενώ η ασίστ του Μουράτου στον Γκόινς και το όμορφο τελείωμα του Αμερικανού, ο οποίος με λέι απ κράτησε τη διαφορά για την ελληνική ομάδα (63-57 στο 39΄), έδειξαν να «σφραγίζουν» τη νίκη. Ωστόσο δύο κολλητά τρίποντα των φιλοξενούμενων έφεραν την ισοφάριση (63-63 στα 28΄΄ για τη λήξη), με τη συνέχεια να ανήκει στον MVP του αγώνα Κένι Γκόινς.

Ιστορική η νίκη του Λαυρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ μέσω ΚΥΠΕ

Πρώτος σκόρερ του Λαυρίου ο Τάισον Κάρτερ με 15 πόντους, ενώ πολύτιμη ήταν η προσφορά του Δημήτρη Κακλαμανάκη (13π., 9ρ.). Από τους Γάλλους ξεχώρισε ο Τσέις Σίμον με 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 30-28, 44-43, 65-63

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κοζλόφσκις, Γιλμάζ, Μπαλντίνι

Οι συνθέσεις:

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Κάρτερ 15 (2), Γκόινς 10 (2), Κακλαμανάκης 13, Λούις 9, Μουράτος 10 (1), Αμίνου 2, Γερομιχαλός, Νικολαΐδης 4, Περσίδης, Σμιθ 2.

ΝΤΙΖΟΝ (Μάρκοβιτς): Αλίνγκ 1, Χένρι 7 (1), Χόλστον 13 (3), Κέλι 14, Σάιμον 15 (4), Ντουκότ, Γκαλιού, Κάτις 4, Λουμ 4, Γουέαρ 5.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Αποσύρθηκε ο θρύλος Πάου Γκασόλ: Ύψιστη τιμή από τους Λέικερς που αποσύρουν τη φανέλα του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: