Αποσύρθηκε ο θρύλος Πάου Γκασόλ: Ύψιστη τιμή από τους Λέικερς που αποσύρουν τη φανέλα του [video]

Photo Ο θρύλος του ισπανικού μπάσκετ Παού Γκασόλ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, στις 5 Οκτωβρίου 2021. EPA/Enric Fontcuberta μέσω ΚΥΠΕ




Ένα ακόμη «ιερό τέρας» του παγκόσμιου μπάσκετ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Ο λόγος για τον θρυλικό Ισπανό Πάου Γκασόλ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του το βράδυ της Τρίτης.

Μετά από 23 χρόνια τεράστιας καριέρας, ο all-time legend του αθλήματος κρέμασε τα παπούτσια του. Ο 41χρονος φόργουορντ/σέντερ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε γνωστό θέατρο της Βαρκελώνης όπου μίλησε για το τέλος της παρουσίας του μέσα στα παρκέ.

Ο Παού Γκασόλ στο Gran Teatro del Liceo της Βαρκελώνης, Καταλωνία, 05 Οκτωβρίου 2021. EPA/Enric Fontcuberta μέσω ΚΥΠΕ

Ο Γκασόλ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Μπαρτσελόνα, για να μεταπηδήσει στα 21 του στις ΗΠΑ και τους Μέμφις Γκρίζλις. Το 2008 μετεγγράφηκε στους Λος Άντζελες Λέικερς, με τους οποίους κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο του NBA και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2014. Είναι επίσης διεθνής με την Εθνική Ισπανίας, με την οποία έχει στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής και αργυρός Ολυμπιονίκης.

Κατά κοινή ομολογία, είναι – μαζί με τον Ντιρκ Νοβίτσκι – ο κορυφαίος Ευρωπαίος καλαθοσφαιριστής της γενιάς του και ένας απ’ τους καλύτερους παγκοσμίως.

Μάλιστα, οι Λος Άντζελες Λέικερς αναμένεται να αποσύρουν το Νο.16 τιμώντας έτσι ένα πραγματικό θρύλο της ιστορίας του οργανισμού.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Η άρνηση εμβολίου κοστίζει ακριβά στο NBA: Ο αντεμβολιαστής Ίρβινγκ θα χάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: