Απεγνωσμένη προσπάθεια του κ. Ελπιδοφόρου να αθωώσει την Τουρκία για το έγκλημα των Σεπτεμβριανών (video)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδόφόρος στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας. Φωτογραφία via Facebook, Archbishop Elpidophoros of America




Το βίντεο που δημοσιεύουμε σήμερα ειναι απόσπασμα από το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου για την μαύρη επέτειο των Σεπτεμβριανών: Του πογκρόμ του τουρκικού όχλου, που έλαβε προηγουμένως εντολή από την τουρκική κυβέρνηση, εναντίον των ομογενών μας στην Τουρκία.

Ο …”αγανακτισμένος” όχλος προκάλεσε τρομακτικές καταστροφές και στη συνέχεια, οργανωμένα το τουρκικό κράτος εξανάγκασε τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης να την εγκαταλείψουν. Η τουρκική προπαγάνδα έπεισε τους Κωνσταντινουπολίτες και την ελίτ των Αθηνών, ότι ευθύνονται για την τραγωδία τους οι Έλληνες της Κύπρου.

Βεβαίως, δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Είναι ένα τεράστιο ψέμα. Πρόκειται για ένα απαράδεκτο μύθο, που συντηρεί και σήμερα, με απαράδεκτο τρόπο ο κ. Ελπιδοφόρος.

Στο μήνυμα του για τα Σεπτεμβριανά, στην εκδήλωση της κοινότητας της Ζωοδόχου Πηγής του Μπρονξ, εισήγαγε και μία άλλη θεωρία, με ένα περίεργο και μη παραδεκτό τρόπο. Ότι δήθεν ο ελληνικός λαός δεν δίνει το παράδειγμα της καλής γειτονίας. Όλα τα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος για να αθωώσει την Τουρκία.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, στο μήνυμα του προς τους ομογενείς απέφυγε για μία ακόμη φορά να αναφέρει τη λέξη Τουρκία. Ούτε τόλμησε να εκστομίσει ότι το έγκλημα εναντίον των Ελλήνων της Πόλης προκλήθηκε σχεδιασμένα από τους Τούρκους. Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους Τούρκους.

Στο μαγνητοφωνημένο μήνυμα του για τα Σεπτεμβριανά, ανέφερε τα εξής:

“Λαοί, όπως ο ελληνικός λαός, οφείλουν υπό το βάρος της Ιστορίας, και της πολιτιστικής προσφοράς τους στην Οικουμένη, να δίνουν το παράδειγμα της καλής γειτονίας, της ομόνοιας, της αγαστής συνεργασίας, του πολιτισμού με μία λέξη. 

Αν αποφεύγονται οι ακρότητες και επικρατεί πνεύμα συνεργασίας, αυτοκριτικής, αλληλοσεβασμού, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και την πίστη των άλλων, τότε θα γίνει εφικτό ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια ή ανάλογα γεγονότα, παρόμοια λάθη, και οι λαοί να ζουν με ειρήνη και ευημερία”.

Το επιχείρημα του κ. Ελπιδοφόρου είναι για τα παιδιά του Δημοτικού. Η …αγωνία του είναι γνωστή πλέον: Θέλει να αθωώσει την Τουρκία για τα εγκλήματα της εναντίον της Κύπρου και των ομογενών μας της Κωνσταντινούπολη,ς, της Ίμβρου και της Τενέδου, λέγοντας ότι …φταίνε οι Έλληνες της Κύπρου και ο ελληνικός λαός, ο οποίος δήθεν δεν δίνει το παράδειγμα της καλής γειτονίας.

Ο Ελπιδοφόρος ξέχασε ότι η Τουρκία ευθύνεται για τα Σεπτεμβριανά: Πάλι δείχνει την Κύπρο για τα δεινά των ομογενών της Πόλης!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: