Αναστασιάδης στη Σλοβενία για Pandora Papers: Αναφέρεται απλώς η εταιρεία που φέρει το όνομα μου και τίποτε άλλο

O Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες τις Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στο Μπρντο της Σλοβενίας, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Τα δημοσιεύματα στο πλαίσιο των Pandora Papers που τον αφορούν προκύπτουν λόγω του ότι το όνομά του βρίσκεται στην επωνυμία του εν λόγω δικηγορικού γραφείου, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στο κάστρο Μπρντό στη Σλοβενία.

Διερωτήθηκε ακόμα αν τα δημοσιεύματα δείχνουν πως έχει ο ίδιος δημιουργήσει εικονική εταιρεία για να βγάλει χρήματα από την Κύπρο.

Κληθείς να σχολιάσει την συμπερίληψή του μεταξύ των ηγετών και αξιωματούχων στα ονόματα που περιλαμβάνονται στα Pandora Papers, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε πως πρέπει να ελεγχθεί ποιοι και αν πράγματι εμπλέκονται.

Σε διευκρινιστική ερώτηση αν η συμπερίληψη του στα δημοσιεύματα είναι λανθασμένη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε πως: «Δεν λένε κάτι. Αναφέρεται απλώς το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομά μου και τίποτα άλλο».

«Μπορείτε να μου πείτε εσείς ποιος είναι ο δικηγόρος όλων αυτών των ολιγαρχών, ή ηγετών ή αξιωματούχων; Λένε (σ.σ. τα Pandora Papers) πώς έχω αποκρύψει πλούτο ή πως δημιούργησα BVI (σ.σ. όρος που αφορά υπεράκτιες – offshore – εταιρείες στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους – British Virgin Islands) για να βγάλω λεφτά από την Κύπρο;» διερωτήθηκε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Γιώργος Κακούρης/ΓΧΡ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Αναστασιάδης: Η Κύπρος αντιμέτωπη με τις σοβαρές επιπτώσεις της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: