Του εξέφρασε τη “βαθιά απογοήτευση” του: Ο Πρόεδρος της Κύπρου συναντήθηκε με τον Ελπιδοφόρο

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο, ο οποιος κατηγόρησε αδίκως την Κύπρο και το λαό της, ότι ευθύνονται για την τραγωδία των ομογενών μας της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη βαθειά απογοήτευση του για τις πράξεις του Αρχιεπισκόπου και του ζήτησε να διορθώσει άμεσα την απαράδεκτη δήλωση του εναντίον της Κύπρου. Είχε γράψει ο Ελπιδόφόρος στην “απολογία” του:

«Ως έλληνας της Κωνσταντινούπολης έχω βιώσει εγώ και η οικογένειά μου τις φοβερές συνέπειες του ξεριζωμού από τις πατρογονικές μας εστίες, όπως πλήθος συμπατριωτών μου, αλλά και των Ιμβρίων και των Τενεδίων, λόγω μιάς ακόμα έξαρσης του κυπριακού ζητήματος τη δεκαετία του ’70”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας ο κ. Αναστασιάδης τόνισε στον Αρχιεπίσκοπο ότι πρέπει με πράξεις να διορθώσει τις κάκιστες εντυπώσεις που άφησε η παρουσία του στα τουρκικά εγκαίνια, και ιδιαίτερα η παραπάνω δήλωση που είναι και ανιστόρητη.

Η συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 20 λεπτά, πραγματοποιήθηκε στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στα ΜΜΕ:

«Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού. Συνεπώς, μετά τις επεξηγήσεις, αν θέλετε, την απολογία του Σεβασμιότατου, θεωρώ ότι το θέμα έληξε».

Αναστασιάδης στον Ελπιδοφόρο: Αυτό που στο DNA μας υπάρχει και δεν αλλοιώνεται με τις πολιτογραφήσεις, είναι το DNA του Έλληνα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: