Στον Γαλατά Χανίων θα αναπαυθεί ο αιώνιος Μίκης: Η οικογένεια προστάτευσε τη μνήμη του

Φωτογραφία αρχείου εικονίζει τον Μίκη Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια συναυλίας συμπαράστασης στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας,14 Οκτωβρίου 1999.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Στον Γαλατά Χανίων, όπως ο ίδιος το επιθυμούσε, θα γίνει τελικά η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη.
Παρά τις αρχικές διαφορές εντός της οικογένειας έγινε κατορθωτό να βρεθεί λύση και έτσι ο Μίκης Θεοδωράκης θα ενταφιαστεί όπως ο ίδιος επιθυμούσε στη γενέτειρα του πατέρα του στον Γαλατά Χανίων, πλάι στον αδελφό του Γιάννη.

H ταφή του θα τελεστεί την ερχόμενη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ενώ από αύριο Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. , η δε πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ethnos.gr,  η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να φτάσει σύσσωμη στα Χανιά, με 20μελή αποστολή. Στον Γαλατά Χανίων θα βρεθεί και η κόρη του Μαργαρίτα καθώς πλέον μετά την εξεύρεση λύσης στην οικογένεια επικρατεί κλίμα ομόνοιας.

Είχαν προηγηθεί αναρτήσεις τόσο του υϊου αλλά και του εγγονού του Μίκη Θεοδωράκη, στις οποίες εκφραζόταν η επιθυμία όπως ο πατέρας και παππούς τους ταφεί εκεί όπου ο ίδιος επιθυμούσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αδάμος Ζαχαρδιάδης, ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

«Έμπνευσή του, οι ανοιχτές πληγές του λαού»: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αποτιμά τον Μίκη Θεοδωράκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: