Σε βέρτιγκο ο Ερντογάν, άνθρακες ο θησαυρός του Πούτιν: Το γύρισε τώρα σε εκτοξεύσεις στο διάστημα

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. EPA, VLADIMIR SMIRNOV, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είναι προφανές ότι γύρισε στην Άγκυρα με άδεια χέρια, χωρίς κανένα απτό αποτέλεσμα από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι.

Κι ενώ πριν πάει είχαν περισσέψει οι απειλές προς τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Μπάιντεν για νέους S-400, αεροσκάφη Sukhoi στη θέση των F-35 και άλλα τέτοια ηχηρά, οι δηλώσεις του σήμερα, στο αεροπλάνο της επιστροφής είχαν λιγότερο… πανηγυρικό χαρακτήρα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν άρχισε τα ήξεις αφήξεις λέγοντας ότι η Τουρκία εξετάζει περαιτέρω κοινά βήματα στην αμυντική βιομηχανία με τη Ρωσία σε τομείς όπως οι κινητήρες αεροπλάνων, μαχητικά αεριωθούμενα και τα υποβρύχια. Δηλαδή καμία ουσιαστική ανακοίνωση για κανένα από τα θέματα που τον καίνε.

Παράλληλα και ενώ κανείς δεν γνωρίζει ακόμη με λεπτομέρειες τη συζήτηση των δύο ηγετών είναι προφανές ότι οι όροι που θέτει ο Πούτιν είναι… δυσβάσταχτοι ενώ ο ίδιος ο Ερντογάν σημείωσε – όπως μετέδωσε το NTV- ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας πρότεινε να δουλέψει η Τουρκία μαζί με τη Ρωσία για την κατασκευή δύο πυρηνικών εργοστασίων.

  • Φέρεται επίσης να δήλωσε ότι η Ρωσία πρότεινε να συνεργαστούν για να αναπτύξουν εξέδρες για την εκτόξευση πυραύλων στο διάστημα…

Το πλήρες αδιέξοδο Ερντογάν φαίνεται και από τη μεταστροφή της ρητορικής του κατά των ΗΠΑ και του προέδρου Μπάιντεν μετά την μεγαλοπρεπή πόρτα που έφαγε πριν λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη.

Από τα «δεν πάμε καλά» και θα δούμε τι θα κάνουμε το γύρισε στο «γίνονται μερικά βήματα πράγμα που είναι καλό προμήνυμα».

Και για να το στηρίξει επικαλέστηκε τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο Μπάιντεν στο τέλος Οκτωβρίου στη Ρώμη, την οποία όμως δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη η αμερικανική πλευρά.

Hellas Journal και με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ο απελπισμένος Ερντογάν προκαλεί τις ΗΠΑ, εκλιπαρεί τον Πούτιν και «καίει» τον Στόλτενμπεργκ για τους S- 400

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: