Σε πολύ κακή κατάσταση η υγεία του Ερντογάν: Παραχώρησε τη διοίκηση του Στρατού στον Ακάρ

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία για την επέτειο του σικέ πραξκοπήματος. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT




Τις πληροφορίες που διακινούνται και μέσα στην Τουρκία για την δραματική και διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του Ερντογάν ανέλυσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Τούρκος αναλυτής Cevheri Güven.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Γεωργία Γαραντζιώτη επιβεβαίωσε ότι ο ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει φτάσει ακόμη και να διαβάζει τις απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοσιογράφων στις συνεντεύξεις και ότι το πρόγραμμά του πολύ συχνά συντομεύεται ή περικόπτεται.

Υπεθυμίζεται ότι περίπου στα μέσα Ιουλίου είχε κυκλοφορήσει στην Τουρκία βίντεο που έδειχνε τον Ερντογάν να μιλάει με δυσκολία ενώ μόλις τον περασμένο μήνα είχε αποκαλυφθεί ότι σε συνέντευξη που έδωσε διάβαζε τις απαντήσεις που υποτίθεται ότι έδινε live σε auto queue.

«Πανικός» στην Τουρκία: Βίντεο δείχνει τον πραγματικό Ερντογάν * Μιλάει με δυσκολία

Το σημαντικό όμως αποδεικτικό στοιχείο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τούρκου αναλυτή είναι η επιβεβαίωση ότι σε πρόσφαση συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας συζητήθηκε επίσημα το ποιος θα αναπληρώνει τον Ερντογάν σε περίπτωση κωλύμματος ενώ υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες ότι άλλαξε σημαντικά η δομή λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν επισήμως «παραδοθεί» στον Χουλουσί Ακάρ.

Θέμα, που συζητήθηκε μάλιστα και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, τον περασμένο Αύγουστο. Για τις φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ και τη Γεωργία Γαραντζιώτη, ο Τούρκος αναλυτής Cevheri Güven.

Επιφυλακτικός ο Ερντογάν για την κυβέρνηση των Ταλιμπάν: Δεν υπάρχει βιασύνη για αναγνώριση, λέει ο Τσαβούσογλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: