Πέθανε στα 72 του ο μπασίστας των θρυλικών Status Quo Άλαν Λάνκαστερ [videos]

File photo: Ο Άλαν Λάνκαστερ ιδρυτής και μπασίστας τωνStatus Quo. Screenshot via YouTube




Το ιδρυτικό μέλος και μπασίστας του Status Quo, Άλαν Λάνκαστερ πέθανε σε ηλικία 72 ετών, μετά από μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, ανακοίνωσε ο μάνατζερ του συγκροτήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: “είναι πολύ θλιβερό νέο”.

Ο Λάνκαστερ είχε αρκετές διεθνείς επιτυχίες με γκρούπ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 και του ’70, συμπεριλαμβανομένων των Rockin ‘All Over The World και Whatever You Want.

Ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος  Φράνσις Ρόσι  δήλωσε: “Ο Άλαν ήταν αναπόσπαστο μέρος του ήχου και της τεράστιας επιτυχίας των Status Quo κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 και του ’70.”

Ο Ρόσι και ο Λάνκαστερ άρχισαν να παίζουν μαζί τη δεκαετία του 1960 με πολλά διαφορετικά ονόματα συγκροτημάτων πριν εδραιωθούν ως Status Quo.
Σύμφωνα με την Official Charts Company, το γκρουπ είχε τέσσερα Νο1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Λάνκαστερ αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ντέιλ, με την οποία παντρεύτηκαν το 1978. Το ζευγάρι είχε τρία παιδιά και πέντε εγγόνια.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Ο Άλαν είχε ένα υπέροχο πνεύμα και μια υπέροχη αίσθηση του χιούμορ», δήλωσε η χήρα του. «Ήταν ένας αφοσιωμένος και λατρευτός σύζυγος, πατέρας και παππούς. Η οικογένεια ήταν πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του», πρόσθεσε.

Ο Λάνκαστερ ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του βρετανικού συγκροτήματος, μαζί με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Φράνσις Ρόσι και τον κιθαρίστα Ρικ Πάρφιτ, ο οποίος πέθανε το 2016.

 

 

Με πληροφορίες από BBC

Το 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας τίμησε την Ελλάδα και τον σκηνοθέτη Άγγελο Φρατζή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: