Ο «Σαμάνος» του Καπιτωλίου δήλωσε ένοχος και αποκηρύσσει Τραμπ και QΑnon

Στιγμιότυπο από βίντεο του CNN




Ένοχος δήλωσε ένας από τους πλέον προβεβλημένους οπαδούς της εισβολής στο Καπιτώλιο τον περασμένο Ιανουάριο κατά τη διάρκεια δίκης του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Ο Τζέϊκομπ, Αντονι, Τσάνσλεϊ (Jacob Anthony Chansley) παραδέχθηκε την ενοχή του την Παρασκευή για το κακούργημα της παρεμπόδισης του Κογκρέσου να επικυρώσει τα αποτελέσματα του 2020.

Περίπου 600 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής κατηγορηθεί κατά την ομοσπονδιακή διαδικασία δικαστικής διερεύνησης. Από αυτούς οι 36 έχουν δηλώσει ένοχοι, έξι εξ αυτών για κακουργήματα, σύμφωνα με το CBS News.

Ο Τσάνσλεϊ, ή «Σαμάνος του QAnon» όπως είχε αυτοαποκληθεί δήλωσε στο FBI ότι πήγε στην Ουάσιγκτον κατόπιν αιτήματος του Προέδρου ότι όλοι οι πατριώτες πρέπει να πάνε στην πρωτεύουσα.

Ο Τσάνσλεϊ βρίσκεται κρατούμενος τους τελευταίους οκτώ μήνες

Στο δικαστήριο, ο δικηγόρος υποστήριξε στο δικαστήριο την Παρασκευή ότι ο εντολέας του δεν ήταν βίαιος , ήταν ειρηνικό και «πάσχει από πραγματικά ζητήματα πνευματικής ισορροπίας».

Ο Τσάνσλεϊ που έχει κάνει πολλά αιτήματα αποφυλάκισης τώρα ισχυρίζεται ότι απαρνείται και το QAnon και τον πρώην πρόεδρο Τραμπ.

Ο «Σαμάνος» αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 51 μηνών.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Συνομιλίες Μπλίνκεν για το Αφγανιστάν: Θα ταξιδέψει στο Κατάρ και τη Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: