Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε στην Hellas Journal την τριμερή συνάντηση Γκουτέρες, Προέδρου Αναστασιάδη και κατοχικού ηγέτη

FILE PHOTO: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες με τον εκπρόσωπό του, Στεφάν Ντουτζάρικ (αριστερά). Credit UN Photo, Manuel Elías




Έχουμε πλέον επιβεβαίωση από τον εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα, τον Στεφάν Ντουζαρίκ. Η trimer;hw συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας και του κατοχικού ηγέτη, με τον κ. Αντόνιο Γκουτέρες θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια γεύματος, που θα παραθέσει ο γενικός γραμματέας.

Ο κ. Ντουζάρικ δεν ανέφερε πότε θα γίνει το γεύμα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του της Hellas Journal και του OMEGA αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

Με την ευκαιρία, ο γενικός γραμματέας αναμένεται να γνωρίσει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον κατοχικό ηγέτη την κ. Μελίσα Παρκ, που θα αντικαταστήσει την κ. Ελίζαμπεθ Σπέκχαρτ ως εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα στο νησί.

Η συγκεκριμένη πολιτικός, αναμένεται να είναι περισσότερο ανεξάρτητη από την κ. Σπέκχαρτ η οποία εξέφραζε καθαρά τη βρετανική πολιτική στο Κυπριακό, αν και η γραμμή της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών είναι δεδομένη. Εξυπηρετεί πρωτίστως την τουρκική πλευρά.

Με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι γνωστή η θέση του γενικού γραμματέα, επί των απόψεων που εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή του προς τον κ. Γκουτέρες.

Πιστεύεται, πάντως, ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να ανακοινώσει τις όποιες προθέσεις του στον κ. Αναστασιάδη και στον Ερσίν Τατάρ, πόσο μάλλον τις αποφάσεις του.

Κατά τα άλλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φτάνει αύριο το βράδυ στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας. Επίσης θα παρακαθίσει σε δείπνο με τις κυπριακές οργανώσεις και θα μιλήσει σε μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία.

Με τα σημερινά δεδομένα δεν προβλέπεται επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον. Πάντως, στη Νέα Υόρκη θα βρεθεί για 36 ώρες ο Πρόεδρος Μπάιντεν, για να προσφωνήσει τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, και για τέσσερις μέρες ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Αναστασιάδης στην EUMED: Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Τουρκία και λύση βάσει Διεθνούς Δικαίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: