Ο απίθανος αγγλικός νόμος που απαγορεύει στους Βρετανούς τηλεθεατές να δουν την πρεμιέρα Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κρατώντας στα χέρια το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο Euro 2020 epa09441463 Algarve stadium in Faro, Portugal, 01 September 2021. EPA/ANTONIO COTRIM




Ο κόσμος του ποδοσφαίρου περιμένει με ανυπομονησία το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, καθώς στο 17:00 θα ξεκινήσει ο αγώνας μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ.

Δεν είναι απλώς μόνο ένας αγώνας της Premier League, αλλά η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα των «Κόκκινων Διαβόλων» μετά από 12 χρόνια.

Όλοι οι θαυμαστές του CR7 από κάθε χώρα, ακριβώς 189 με τις αντίστοιχες ζώνες ώρας, θα είναι συνδεδεμένοι στην τηλεόραση για να παρακολουθήσουν τη συνάντηση. Όλος ο κόσμος με εξαίρεση την Αγγλία. Στην πραγματικότητα, στο εσωτερικό τς χώρας θα είναι δυνατό να παρακολουθήσει κάποιος την επιστροφή του Πορτογάλου άσου μόνο πηγαίνοντας στο Old Trafford, για τις θέσεις του οποίου οι τιμές έχουν ήδη εκτοξευθεί.

Πώς εξηγείται το παράδοξο; Ο λόγος έγκειται στον κανόνα της «ζώνης χωρίς ποδόσφαιρο». Από το 1987 ισχύει ένας νόμος που απαγορεύει τη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ 15:45 – 18:15 και ισχύει για κάθε πρωτάθλημα, αγγλικό ή ξένο. Η απαγόρευση χρησιμεύει για την «προστασία» των αγώνων των «μικρών» πρωταθλημάτων που διεξάγονται στην Αγγλία εκείνες τις ώρες.

Ο κανόνας, ο οποίος προς το παρόν τηρείται με ευλάβεια, «παραβιάστηκε» μόνο μία φορά και συγκεκριμένα εκείνο το διάστημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 κατά το οποίο οι φίλαθλοι δεν μπορούσαν να πάνε στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τοπικούς αγώνες ποδοσφαίρου εξαιτίας των περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Στο μέλλον, ωστόσο, οι δυνατές φωνές της βιομηχανίας του θεάματος αναμένουν την κατάργησή του, χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία την καταπολέμηση της τηλεοπτικής πειρατείας.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ολοκλήρωσε τις πέντε ημέρες καραντίνας στη βίλα του στο Τσέσαϊρ και σήμερα (7/9) πήγε στο προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο Κάρινγκτον, όπου συναντήθηκε με τον νέο προπονητή του, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας άφησε το ιβηρικό συγκρότημα την περασμένη Πέμπτη λόγω τιμωρίας, αφού είδε κίτρινη κάρτα στον αγώνα με την Ιρλανδία, η οποία τον έθεσε εκτός αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν, και έφτασε εκείνη την ημέρα στο Μάντσεστερ για να αρχίσει την καραντίνα.

Ο ίδιος ο σύλλογος είχε ορίσει την Πέμπτη ως την πρώτη ημέρα προπόνησης, όταν επιστρέφουν όλοι οι διεθνείς, αλλά κατέληξε να γίνει νωρίτερα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται το Σάββατο (11/9) τη Νιούκαστλ, αλλά δεν είναι σίγουρο το ντεμπούτο του Ρονάλντο, λόγω της καραντίνας.

Σύμφωνα με τη “Sun”, είναι απίθανο ο Σόλσκιερ να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για τον αγώνα με τη Νιούκαστλ, αναβάλλοντας το ντεμπούτο του για την αναμέτρηση της προσεχούς Τρίτης (14/9) με τη Γιουνγκ Μπόις για το Champions League.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάντσεστερ, Βρετανία

Πραξικόπημα στη Γουινέα: Ολυμπιακός και Λίβερπουλ ναυλώνουν αεροπλάνο για να βγάλουν τους ποδοσφαιριστές τους από τη χώρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: