Πραξικόπημα στη Γουινέα: Ολυμπιακός και Λίβερπουλ ναυλώνουν αεροπλάνο για να βγάλουν τους ποδοσφαιριστές τους από τη χώρα

File photo Ο παίκτης του Ολυμπιακού Μαντί Καμαρά είναι εγκλωβισμένος στη Γουινέα λόγω πραξικοπήματος. ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ μέσω ΚΥΠΕ




Η Γουινέα βρίσκεται σε χαώδη κατάσταση καθώς το Σαββατοκύριακο εκδηλώθηκε πραξικόπημα από ομάδα στρατιωτικών των Ειδικών Δυνάμεων της χώρας, οι οποίοι εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο και συνέλαβαν τον πρόεδρο Άλφα Κοντέ.

Ενώ στους δρόμους της πρωτεύουσας Κονακρί κυκλοφορούν στρατιωτικά οχήματα, όλες οι καθημερινές δραστηριότητες έχουν επηρεαστεί το ίδιο και οι αθλητικές.

Λόγω των εξελίξεων, η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Αφρικής ανακοίνωσε την αναβολή του αγώνα μεταξύ της Γουινέας και του Μαρόκου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, που ήταν προγραμματισμένος για χθες (6/9) στο Κονακρί. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ο Μαντί Καμαρά και ο Αγκιμπού Καμαρά, καθώς και ο Μαμαντού Κανέ, που πρόσφατα υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους», αλλά θα παραμείνει ως δανεικός στη Νέφτσι Μπακού. Μαζί τους, βρίσκεται και ο διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αχμάντ Μέντες Μορέιρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα σύνορα έχουν κλείσει και ουδείς γνωρίζει ποιο θα είναι το αύριο της χώρας, οπότε παραμένει άγνωστο αν και πότε θα επιτραπεί στους παίκτες να αναχωρήσουν από τη χώρα ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στον Ολυμπιακό επικρατεί ανησυχία για τους παίκτες και σύμφωνα με δημοσίευμα του oRED, τόσο η ερυθρόλευκη ΠΑΕ όσο και η Λίβερπουλ και η Τουλούζ θα ναυλώσουν ιδιωτικό αεροσκάφος ώστε να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές τους στην Ευρώπη από το Κονακρί ασφαλείς. Μάλιστα, αυτό αναμένεται σήμερα στις 12.00 (ώρα Γκρίνγουιτς).

Υπενθυμίζεται ότι στους «Κόκκινους» της Αγγλίας αγωνίζεται ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Γουινέας Ναμπί Κεϊτά.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της χώρας είχε εγγυηθεί την ομαλή επιστροφή όλων στις ομάδες τους.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / gazzetta.gr

Ακολουθήστε της HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Μηνιαίο επίδομα ηθικής, 500.000 ευρώ στον Νεϊμάρ από την Παρί: Για να μην «βρίζει» την ομάδα του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: