«Ναυμαχία» Αποστολάκη: Τα σόναρ του Μαξίμου δεν εντόπισαν τις τορπίλες που έρχονταν…

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ,,STR




Μια εβδομάδα μετά και η υπόθεση Αποστολάκη εξακολουθεί να συζητείται στα πολιτικά σαλόνια αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμη και τώρα που κλείνει η εκκρεμότητα με την πλήρωση των θέσεων στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τα απόνερα συνεχίζουν να προκαλούν θαλασσοταραχή.

Ενδεικτικό είναι δημοσίευμα στη στήλη ΒΗΜΑτοδότης :

Όλοι διερωτώνται ποιος είχε την ιδέα ή καλύτερα την ατυχή έμπνευση της παρ’ ολίγον υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Απάντηση δεν δίνεται ευθέως, παρά τις πολλές και επίμονες ερωτήσεις μας. Ωστόσο, τα γεγονότα φανερώνουν τουλάχιστον την ευθεία εμπλοκή του Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιού του Πρωθυπουργού, ο οποίος εκτελεί χρέη γενικού γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου και αναλαμβάνει όλες τις δύσκολες «ειδικές αποστολές», πολιτικές, επιχειρηματικές και άλλες.

Αυτός είναι το πρόσωπο, σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, που ζήτησε από τον Στέλιο Νικηφοράκη, εκδότη του «Κήρυκα Χανίων», άλλοτε βουλευτή της ΝΔ, στενό συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και μετέχοντα στον κλειστό κύκλο των εμπίστων του Πρωθυπουργού, να προσεγγίσει τον επίσης Κρητικό, πρώην ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, προστατευόμενο του «άρχοντα» εκ παραδόσεως του Πολεμικού Ναυτικού, υπουργό του Αλ. Τσίπρα, φίλο, «συναθλητή» και διάδοχο του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Άμυνας, όταν εκείνος αποχώρησε αρνούμενος τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το μείγμα των ιδιοτήτων και των σχέσεων του κ. Αποστολάκη είναι προφανώς εκρηκτικό. Μόνο ένας μακιαβελικός και συνάμα αφελής νους θα μπορούσε να έχει τη συγκεκριμένη έμπνευση και να ελπίζει ότι ο ναύαρχος θα σπεύσει τρέχοντας να αποδεχθεί την πρόταση, χωρίς να διαβουλευτεί με το πλήθος των επαφών και υποχρεώσεων που τον συνοδεύουν.

Και το χειρότερο, πίστευαν ότι δι’ αυτού θα μπορούσαν να αμβλυνθούν οι δυσμενείς εντυπώσεις των πυρκαγιών και να οργανωθούν η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, επειδή διέθετε στρατιωτική εμπειρία, ήταν εκ προοιμίου ικανός να επιβάλει πειθαρχία στην Πυροσβεστική και μαζί να εποπτεύσει επιτυχώς προμήθειες αεροπορικών και άλλων μέσων πυρόσβεσης ύψους 2 δισ. ευρώ, επειδή προσιδιάζουν με τις εξοπλιστικές!

Το δυστύχημα είναι ότι επέμειναν στην πρόταση και ιδέα, παρότι μάκραιναν οι διαπραγματεύσεις και ο κ. Νικηφοράκης διαβουλευόταν μαζί του κοντά δέκα ημέρες! Πολύ δε περισσότερο όταν γνώριζαν ότι ο ναύαρχος είχε ενημερώσει εξαρχής τον κ. Τσίπρα και ήξεραν ότι δεν συμφωνούσε και ήταν ικανός να τορπιλίσει την όποια συμφωνία ανά πάσα στιγμή.

Κατόπιν όλων αυτών, το φιάσκο θα φάνταζε εξαρχής βέβαιο στα μάτια των απλών ανθρώπων. Με τη διαφορά ότι δεν μπορούσαν να το δουν οι διαπρεπείς, πολυπράγμονες, «πριγκιπικοί» νόες του Μεγάρου Μαξίμου.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ο Αλέξης Τσίπρας δημοσιοποίησε τα 55 τραγούδια του Μίκη που αγάπησε περισσότερο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: