Μάικλ Κόνσταντιν: Πέθανε ο αγαπημένος Έλληνας «μπαμπάς» από το My Big Fat Greek Wedding

File photo: Ο ηθοποιός Μάικλ Κόνσταντιν (A), κινηματογραφικός πατέρας της Νία Βαρντάλος ποζάρει με τον αληθινό πατέρα της ηθοποιού στα γυρίσματα του MBFGW 2. Photo via twitter @NiaVardalos




Eφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο ηθοποιός Μάικλ Κόνσταντιν, ο οποίος είχε υποδυθεί τον «Γκας Πορτοκάλος», τον κινηματογραφικό πατέρα της Νία Βαρντάλος, στην πετυχημένη ταινία My Big Fat Greek Wedding του 2002.

Ο θάνατος του ελληνικής καταγωγής ηθοποιού, σύμφωνα με την Daily Mail, επιβεβαιώθηκε χθες από τον γαμπρό του, Μάικλ Γκόρντον, ο οποίος είπε ότι ο 84χρονος «έφυγε» γαλήνια από φυσικά αίτια στις 31 Αυγούστου, στο σπίτι του στο Ρίντινγκ της Πενσιλβάνια, περιστοιχισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο Μάικλ Κόνσταντιν που γεννήθηκε στο Ρίντινγκ το 1927, ήταν γιος Ελλήνων μεταναστών, και ο πατέρας του ήταν εργάτης σε χαλυβουργείο.

Το 1946 αποφοίτησε από το γυμνάσιο και στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, και έπειτα στην Καλιφόρνια, για να κυνηγήσει μια καριέρα στην υποκριτική. Όπου κι αν ζούσε όμως, φρόντιζε πάντα να κρατάει επαφή με τις ρίζες του και με την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ο «Γκας Πορτοκάλος», ο χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Κόνσταντιν στο φιλμ της Νία Βαρντάλος, ήταν από τους πιο αγαπημένους και η επιμονή του να «βρίσκει» ελληνική προέλευση σε όλες τις αγγλικές λέξεις έμεινε σε όλους αξέχαστη.

Ο Κόνσταντιν επέστρεψε ως «Γκας» στην τηλεοπτική σειρά του 2003 που αποτελούσε spin off του «Γάμου αλά Ελληνικά» (η οποία δεν είχε μεγάλη διάρκεια) όμως τα επόμενα χρόνια οι κινηματογραφικές του εμφανίσεις αραίωσαν σημαντικά. Ο τελευταίος του ρόλος επί της μεγάλης οθονης ήταν το σίκουελ του MBFGW, το 2016.

Το «αντίο» από τη Βαρντάλος

Η Νία Βαρντάλος απέτισε φόρο τιμής την Τετάρτη στον κινηματογραφικό της πατέρα

Σε μια συγκινητική ανάρτηση στο twitter η Νία Βαρντάλος (η «Τούλα» του My Big Fat Greek Wedding) ανέφερε: «Ο Μάικλ Κόνσταντιν, μπαμπάς της οικογένειας του καστ μας. Η εμπειρία της συνεργασίας μαζί του ήταν πλημμυρισμένη από αγάπη και διασκεδαστικές στιγμές. Θα εκτιμώ πάντα αυτόν τον άνθρωπο που έδωσε ζωή στον Γκας. Μας χάρισε τόσο πολύ γέλιο και του αξίζει να αναπαυθεί. Σε αγαπάμε Μάικλ».

Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός ανέβασε μάλιστα και μία φωτογραφία που έδειχνε τον αληθινό της πατέρα (που επίσης έχει φύγει από τη ζωή) να ποζάρει με τον «κινηματογραφικό» στα γυρίσματα του MBFGW 2.

Γαλλία: Η θρυλική Τζέιν Μπίρκιν υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο – «Είναι καλά» διαβεβαιώνει ο ατζέντης της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: