Κύριε Πρωθυπουργέ, κάνετε λάθος: Ο κ. Ελπιδοφόρος ακόμα και σήμερα καλύπτει την κατοχική Τουρκία…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τα πράγματα είναι γνωστά και ας μην τα επαναλαμβάνουμε πέραν αυτού: ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, φερόμενος ως “ηγέτης” κατώτερος των περιστάσεων, “ευλόγησε” τον Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη του κατοχικού μορφώματος, Ερσίν Τατάρ.

Θυμίζω ακόμα ότι όταν οι διπλωμάτες του ζήτησαν να μην παραστεί στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου”, τους ειρωνεύτηκε. Φέρεται να τους απάντησε ότι δεν είναι τσιράκι του Μητσοτάκη, ο οποίος -αν το ξέχασε ο κ. Ελπιδοφόρος- είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Συμπεριφέρθηκε με απρέπεια στους διπλωμάτες, άρα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ως να έχει κάποιες ισχυρές πλάτες. Και ο καθένας καταλαβαίνει. Δεν έχω συνηθίσει να μασάω τα λόγια μου. Η σχέση του με τον Ερντογάν δεν εξυπηρετεί ούτε την Ελλάδα, ούτε την Κύπρο, και πάνω απ’ όλα, ούτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Υπό την πίεση της Ομογένειας και λόγω της άρνησης του πρωθυπουργού της Ελλάδας και του προέδρου της Κύπρου, να τον συναντήσουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, αναγκάστηκε να …”απολογηθεί”. Αφού μελετήσαμε τη λεγόμενη απολογία, καταλήξαμε οι πάντες -εκτός αυτών που ανέλαβαν να προωθούν τον μύθο του έναντι αμοιβής-, στο συμπέρασμα, ότι έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Τρέμει. Δεν τολμά να γράψει στο κείμενο της λεγόμενης “απολογίας” τη λέξη Τουρκία. Και στην πραγματικότητα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ την τουρκική εισβολή. Πρόκειται για απέραντη αθλιότητα. Κατηγορεί την Κύπρο για τον ξεριζωμό των Κωνσταντινουπολιτών, των Ιμβρίων και των Τενεδίων από τις πατρογονικές τους εστίες. Διαβάστε κ. Πρωθυπουργέ:

“Ως έλληνας της Κωνσταντινούπολης έχω βιώσει εγώ και η οικογένειά μου τις φοβερές συνέπειες του ξεριζωμού από τις πατρογονικές μας εστίες, όπως πλήθος συμπατριωτών μου, αλλά και των Ιμβρίων και των Τενεδίων, λόγω μιάς ακόμα έξαρσης του κυπριακού ζητήματος τη δεκαετία του 70”.

Δεν ευθύνονται, βεβαίως οι Ελληνες της Κύπρου για τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Τουρκίας. Ευθύνεται η ίδια η Τουρκία και μόνο. Και ο κ. Ελπιδοφόρος προσπαθεί να αλλάξει την Ιστορία προς όφελος της κατοχικής δύναμης.

Ο κ. Μητσοτάκης καλώς αρνήθηκε να τον συναντήσει. Μετά τη λεγόμενη “απολογία” θα τον δει για 15 λεπτά στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Είναι λάθος και ο Πρωθυπουργός θα το πληρώσει. Διότι ο Ελπιδοφόρος είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος που θα εκδικηθεί όσους τον αμφισβήτησαν. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας. Έχει δικαίωμα να αποφασίζει και να διατάζει. Όμως, έχουμε και εμείς δικαίωμα να λέμε τη γνώμη μας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Είναι γνωστές οι φιλοδοξίες του κ. Ελπιδοφόρου για τον Πατριαρχικό Θρόνο, τον οποίο, ως γνωστό, επιθυμεί να αρπάξει η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο εν λόγω Ιεράρχης δεν έχει κανένα πρόβλημα να λάβει και τη βοήθεια της Μόσχας, εκτός από αυτή της Τουρκίας. Είναι απλά τα πράγματα…

“Φωτιά” στα μπατζάκια του Ερντογάν λόγω άρνησης Μπάιντεν, φωτιά και στη Μεσόγειο για το φυσικό αέριο: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: