Κινούμενη άμμος το εκλογικό σώμα στη Γερμανία: Το 55% λέει πως τίποτα δεν έχει κριθεί

File photo: Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για την καγκελαρία: Η Αναλένα Μπέρμποκ των “Πράσινων”, ο Ολαφ Σολτς των Σοσιαλδημοκρατών, και ο Αρμιν Σάσετ των Χριστιανοδημοκρατών. EPA/SASCHA STEINBACH/FILIP SINGER




Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς δεν θεωρούν «τελειωμένη υπόθεση» το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, παρά το σταθερό προβάδισμα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η οποία φέρνει στο φως και τα λάθη που φαίνεται ότι τελικά κοστίζουν στους υποψηφίους.

Όπως αναφέρει η BILD, για λογαριασμό της οποίας διενεργήθηκε η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, το 55% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη κριθεί η πρωτιά στις εκλογές, ενώ σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που διαμόρφωσαν την επιλογή ψήφου τους, το 24% θυμάται με αρνητικό τρόπο το γέλιο του ‘Αρμιν Λάσετ (CDU) που «συνέλαβαν» οι κάμερες την ώρα που ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφραζε τη θλίψη του για τα θύματα από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, ενώ το 19% αναφέρεται στην «χαοτική κατάσταση που επικράτησε στην επιχείρηση αποχώρησης από το Αφγανιστάν».

Το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι επηρεάστηκε από τις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις των υποψηφίων, το 16% από την υπόθεση λογοκλοπής στο βιβλίο της Αναλένα Μπέρμποκ (Πράσινοι) και το 14% από την επιδρομή στο υπουργείο Οικονομικών του Όλαφ Σολτς (SPD), στο πλαίσιο έρευνας για τη λειτουργία της υπηρεσίας καταπολέμησης του μαύρου χρήματος.

  • Ένας στους τρεις Γερμανούς δηλώνει ακόμη ότι έχει αλλάξει άποψη τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ το 22% παραδέχεται ότι έχει μετακινηθεί περισσότερες φορές. Από αυτούς το 51% διευκρινίζει ότι άλλαξε γνώμη στο διάστημα των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Σε ό,τι αφορά την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, το 47% δηλώνει πεπεισμένο ότι δεν είναι αδιάφορο για την καθημερινότητά του στο μέλλον, εάν θα είναι Καγκελάριος ο Όλαφ Σολτς ή ο ‘Αρμιν Λάσετ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Εκατομμύρια κυβικά λάβας από τα «σπλάχνα» του Κούμπρε Βιέχα: Συγκρατημένα αισιόδοξες οι αρχές [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: