Είναι τιμή μας που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέλεξε να είναι Έλληνας: Τον ευχαριστούμε

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (2η Δ) συνομιλεί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (2ος Α) και την οικογένειά του στο Προεδρικό Μέγαρο , την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ / ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ




Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΖΑΓΟΡΙΑΝΙΤΗ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, και η οικογένειά του συνολικά, είναι ένας φωτεινός φάρος στον δυσοίωνο κόσμο μας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξακολουθεί να δηλώνει Έλληνας με όλη τη δύναμη της φωνής του, ενώ δεν έχει να κερδίσει οτιδήποτε από την Ελλάδα.

Είναι ένας από τους κορυφαίους των κορυφαίων στη Μέκκα του παγκοσμίου μπασκετ, το ΝΒΑ και αρκετοί συγκρίνουν ήδη τα επιτεύγματά του με αυτά του GOAT Μάικλ Τζόρνταν.

Αυτό, για όσους σκέφτονται λογικά και καταλαβαίνουν σημαίνει τα πάντα: Φήμη, δόξα, αναγνώριση και τελικά χρήματα πολλά χρήματα.

Ο φτωχός Γιάννης Αντετοκούνμπο που είχε ένα ζευγάρι παπούτσια μαζί με τον αδελφό του τον Θανάση και τα φορούσαν εναλλάξ για να παίξουν μπάσκετ στην Ελλάδα έχει πλέον τα πάντα.

Θα μπορούσε λοιπόν αν όχι να μας «βρίσει» ή να μας «κατηγορήσει» -εικάζω ότι θα υπήρχαν πολλοί λόγοι να το κάνει αυτό, γνωρίζοντας για παράδειγμα πως φέρονται αρκετοί συμπατριώτες μας σε ένα μαύρο παιδί του πουλάει cd- να αποσιωπήσει την Ελλάδα και κάθε τι το ελληνικό.

Επαναλαμβάνω δεν έχει πλέον να κερδίσει κάτι ουσιαστικό. Ζει στις ΗΠΑ μαζί με όλη του την οικογένεια, έκανε εκεί οικογένεια και θα μπορούσε απλώς να επιστρέφει για τουρισμό στη Μύκονο.

Κι όμως, όχι. Επιμένει. Μιλάει για την Ελλάδα, πανηγυρίζει με την ελληνική σημαία, παίζει στην εθνική ομάδα, μιλάει με τον αδελφό του ελληνικά, μιλάει στα παιδιά του ελληνικά.

Η μητέρα του και ο μικρότερος αδελφός του πήραν την ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα ενώ ουσιαστικά δεν την χρειάζονται πλέον.

Κι όμως, επιμένουν. Και για όσους είναι ακόμη δύσπιστοι ή και εξοργισμένοι για τις τιμές που του γίνονται πρέπει να σημειωθούν δυο πράγματα:

Αποτελεί τον μεγαλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας παγκοσμίως, κυρίως για το γεγονός ότι ο ίδιος επέλεξε να είναι Έλληνας.

Αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους, ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής. Έδειξε πως ο καθένας, ο πιο φτωχός και ταπεινός μπορεί με θέληση, πείσμα και φυσικά πολλή δουλειά μπορεί να κατακτήσει το όνειρό του και γιατί όχι και την κορυφή.

Η Ελλάδα και οι υπόλοιποι Έλληνες πρέπει να θεωρούν τιμή τους που η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο θέλει και επιμένει να είναι ένα μέρος από την πατρίδα μας.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Αθλιότητα, αλητεία και ηλιθιότητα μαζί: Όχι άλλα μισόλογα για τις ευθύνες των πυρκαγιών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: