Παπάς παρότρυνε μαθητές να βγάλουν τη μάσκα σε σχολικό αγιασμό: «Ο Σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους;» [video]

Στιγμιότυπο από τον αγιασμό στο Αμύνταιο. Via YouTube@Περισκόπιο




Την οργή του ιερωμένου ο οποίος τελούσε τον αγιασμό σε Λύκειο του Αμύνταιου προκάλεσε η προτροπή των καθηγητών προς τους μαθητές να μη βγάζουν τη μάσκα κατά τον ασπασμό του σταυρού.

Η τελετή του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του Δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η έντονη αντίδραση του κληρικού προκλήθηκε όταν ο Λυκειάρχης κάλεσε τους μαθητές να μην βγάζουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, καθώς και η απαγόρευση παρουσίας του κληρικού στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε μάσκα.

Ετσι η έκρηξη ήταν θέμα χρόνου να συμβεί: «Ο Σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους;» διερωτήθηκε ο ιεράρχης. «Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ την ώρα του αγιασμού. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δε φοράω μάσκα. Να κρατάω τον Σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια».

Μαθητές και εκπαιδευτικοί κράτησαν την ψυχραιμία τους και ο αγιασμός συνεχίστηκε χωρίς περαιτέρω επεισόδια.

Τραγική κατάληξη στο θρίλερ της Σάμου: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες του ισραηλινού αεροσκάφους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: