Η Λευκωσία έδωσε άδεια οπλοφορίας σε Ρώσο καταζητούμενο: Κυκλοφορούν κι οπλοφορούν δεκάδες πολιτικοί, επιχειρηματίες

File Photo Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου εν ώρα συνεδρίας. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Την επανεξέταση του καταλόγου όσων κατέχουν άδεια οπλοφορίας ζήτησε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου από την υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου.

Παράλληλα έθεσε θέμα αλλαγής της νομοθεσίας, ώστε να απαλλαγεί από την ευθύνη έγκρισης των αδειών, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος (ρεπορτάζ Μιχάλης Χατζηβασίλης).

Το θέμα τέθηκε στο Υπουργικό με αφορμή πρόταση της υπουργού Δικαιοσύνης να ανανεωθούν οι άδειες οπλοφορίας 15 περίπου προσώπων.

Συνεπεία τούτου αλλά και το ζήτημα που έχει προκύψει τελευταία με Ρώσο επιχειρηματία που πήρε κυπριακή υπηκοότητα το 2016 και παράλληλα του δόθηκε άδεια οπλοφορίας (συν των δύο ιδιωτικών φρουρών του) ενώ καταζητείται στη χώρα του, το Υπουργικό αποφάσισε να επιχειρήσει να βάλει τάξη στο ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», σήμερα, δεκάδες πρόσωπα, πολιτικοί, επιχειρηματίες, πρώην μέλη της Αστυνομίας, δημοσιογράφοι και πολίτες κατέχουν άδεια οπλοφορίας, με τη βούλα του Υπουργικού και αφού προηγήθηκε η σύσταση της Επιτροπής Ασφάλειας της Αστυνομίας και ενέκρινε ο/η υπουργός Δικαιοσύνης.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και πολιτικά πρόσωπα, όπως βουλευτές (εν ενεργεία και πρώην) κρατικοί αξιωματούχοι και άλλοι, η ζωή των οποίων κατά καιρούς τέθηκε σε κίνδυνο είτε κατόπιν απειλών είτε λόγω της φύσης των καθηκόντων τους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ζήτησε επίσης όπως εξεταστεί και θέμα τροποποίησης της νομοθεσίας ώστε αυτό να μην εγκρίνει τις άδειες οπλοφορίας. Κι αυτό δεν φαίνεται να είναι άσχετο με το θέμα με τον 40χρονο Ρώσο, κάτοχο κυπριακής και βρετανικής υπηκοότητας, Ντμίτρι Τσβετκόφ και την κριτική που δέχθηκε η Κυβέρνηση.

Αυτός πήρε άδεια οπλοφορίας το 2017 με άδεια του Υπουργικού Συμβουλίου και λίγο αργότερα άλλες δύο για τους φρουρούς του. Ο Ρώσος καταζητείται από τις Αρχές της χώρας του και η περίπτωσή του αναφέρεται στο πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις.

Το Υπουργικό δεν θέλει να «χρεώνεται» για κάθε έγκριση που δίδει, αφού είναι στην ουσία τυπική και εγκρίνει αίτημα της Αστυνομίας.

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών και η Κύπρος τίμησαν την μαύρη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: