Οι φίλοι και όχι η οικογένεια του Μίκη θα αποφασίσουν για την κηδεία: Τι αποφάσισε το Πρωτοδικείο

File Photo: Ο Μίκης Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια συναυλίας στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στην Αργολίδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, στο σύνολό της, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη για την ταφή του.

Ετσι ο ενταφιασμός του Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί  όπως ο ίδιος επιθυμούσε: στον Γαλατά Χανίων και με γραφείο τελετής επιλογής των εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του που εκπροσωπούνται από τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου φίλων του μουσικοσυνθέτη, Γιώργου Αγοραστάκη.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφαση του, την οποία εξέδωσε σήμερα το πρωί, αναγνωρίζει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, έτσι όπως η επιθυμία του έχει εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020.

Με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του εκλιπόντος, στο γιο του και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στη διαδικασία διοργάνωσης της κηδείας του.

Της σημερινής απόφασης είχε προηγηθεί χθες νέα προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου με την οποία δόθηκε το δικαίωμα στην πλευρά Αγοραστάκη να επιλέξει και το γραφείο τελετών που θα αναλάβει την διαδικασία της ταφής.

Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο εκτελεστής της τελευταίας βούλησης του μουσικοσυνθέτη και οι συγγενείς του συμφώνησαν να ενταφιαστεί στον τόπο που ο ίδιος επέλεξε όμως η πλευρά της κόρης του Μαργαρίτας, υποστήριξε ότι το γραφείο τελετών που είχε ήδη αναλάβει αυτό έπρεπε να φέρει εις πέρας και την όλη διαδικασία.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Στον Γαλατά Χανίων θα αναπαυθεί ο αιώνιος Μίκης: Η οικογένεια προστάτευσε τη μνήμη του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: