Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τις συναντήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη στη Νέα Υόρκη, η σημερινή στάση εργασίας των γιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια, η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, η εξαγγελία της Κυβέρνησης για στήριξη της υπογεννητικότητας και η βοήθεια που ζητά η Κύπρο από την ΕΕ στο θέμα της μετανάστευσης, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Από το μηδέν και yavas yavas», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Ερσίν Τατάρ λέει ότι δεν βιάζεται, θέλει χρόνο για να ξεπεραστεί η ΔΔΟ και να χωνευτεί η ξεχωριστή κυριαρχία. Αλλού, γράφει ότι η Υπουργός Εργασίας εξήγγειλε μέτρα για να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα στην Κύπρο. Σε άλλο της θέμα γράφει για την τρίωρη στάση εργασίας των γιατρών στα κρατικά νοσοκομεία.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο « Το όραμα Τατάρ για δύο κράτη έπεσε σε αμερικανικό τοίχο», γράφει για μήνυμα της Ουάσιγκτον προς Άγκυρα μέσω του νέου Πρέσβη στην Τουρκία, ότι δεν γίνεται αποδεκτή η συζήτηση για δύο κράτη. Αλλού, γράφει για αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας με προεκτάσεις. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι η ΑΗΚ θα «τρέξει» επενδύσεις πέραν των 2 δις ευρώ για αναβάθμιση των υποδομών της.

Ο «Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Εμπλοκή με τον απεσταλμένο», γράφει στο κύριο του θέμα πως εμπλοκή φαίνεται να υπήρξε στο θέμα του διορισμού απεσταλμένου στην Κύπρο από μέρους του ΓΓ του ΟΗΕ. Αλλού, γράφει ότι η Αρχή Λιμένων ακύρωσε την παραχώρηση γης για σταθμούς ενέργειας στο Βασιλικό. Σε άλλο του θέμα γράφει πως κινδυνεύει το φράγμα του Κούρη από ανάπτυξη στις Πλάτρες.

Η «Χαραυγή» στο κύριο πρωτοσέλιδο της θέμα με τίτλο «Η λιτότητα γονάτισε και το ποσοστό γονιμότητας», γράφει πως μέτρα συμφιλίωσης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής υπόσχεται η Κυβέρνηση μετά από 8 χρόνια φαγούρας. Αλλού, γράφει για τη σημερινή στάση εργασίας των γιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια, για την «στάση» του ΟΚΥπΥ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι αιχμάλωτοι 1974 ζητιανεύουν ένα επίδομα για θέματα υγείας από την πολιτεία.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Ζητείται περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ για τους μετανάστες», γράφει τη βοήθεια που ζητά η Λευκωσία μέσω του Υπουργού Εσωτερικών από την Ευρωπαία Επίτροπο για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, εξαιτίας των δυσκολιών να ελεγχθεί η πράσινη γραμμή. Αλλού, γράφει ότι οι κυβερνητικοί γιατροί προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας παρά τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από τις τελικές αποφάσεις για τον Ακάμα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στα 1,8-2 δις ο λογαριασμός της στήριξης», γράφει ότι σε αυτό το ύψος ανήλθε το κόστος των σχεδίων στήριξης κατά την πανδημία από τον Μάρτιο του 2020 ως τον Δεκέμβριο του 2021. Αλλού, γράφει ότι «πατάει γκάζι» πάλι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Κύπρο. Σε άλλο της θέμα γράφει για επενδύσεις 200 εκ. ευρώ στην Πύλα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης 
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 

Απίστευτο και όμως αληθινό… Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν στον Γκουτέρες να εκδώσει ανακοίνωση για το γεύμα!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: