Απίστευτο και όμως αληθινό… Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν στον Γκουτέρες να εκδώσει ανακοίνωση για το γεύμα!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, δεν είχε εκδώσει μέχρι τις 12 το βράδυ την ανακοίνωση που υποσχέθηκε ο Διεθνής Οργανισμός, αναφορικά με το γεύμα που παρέθεσε ο Αντόνιο Γκουτέρες στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, Farhan Haq είχε δηλώσει ότι μέχρι το απόγευμα θα εξέδιδε τη σχετική ανακοίνωση. Σημειώνουμε ότι η συνάντηση των τριών ανδρών, μετά γεύματος,πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Ο λόγος της μη έκδοσης της ανακοίνωσης είναι η άρνηση της κατοχικής Τουρκίας και του κατοχικού ηγέτη να αναγράφονται στην ανακοίνωση οι λέξεις “ειδικός απεσταλμένος” (special envoy). Και αυτό, διότι αν το άτομο που ορίσει ο γενικός γραμματέας χαρακτηριστεί “ειδικός απεσταλμένος” πρέπει να δίνει λογαριασμό στο Συμβούλιο Ασφαλείας, κάτι που απορρίπτει η Άγκυρα.

Βεβαίως, τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος ακολουθεί πιστά τις παράνομες απαιτήσεις της Τουρκίας. Είναι χαρακτηριστικό της απαράδεκτης στάσης του Γενικού Γραμματέα, ο ισχυρισμός συνεργάτη του ότι δεν κατάλαβε καλά ο κ. Αναστασιάδης, όταν έγινε η συζήτηση στη συναντηση των τριών ανδρών.

Αυτό δεν είναι σωστό, διότι μετά τις δηλώσεις του υπογράμμισε με έντονο τρόπο ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες πρότεινε το διορισμό “ειδικού απεσταλμένου”.

Οι οπαδοί του αυτομαστιγώματος και το «για όλα φταίνε οι Ελληνοκύπριοι»: Σε λίγο θα λένε πως «και λίγα μας κάνουν οι Τούρκοι»!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: