Η ΕΔΕΚ τιμά τη μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη: Η παρακαταθήκη του τότε υφυπουργού Εξωτερικών

Ο Γιάννος Κρανιδιώτης στο μοιραίο Φάλκον. Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ




Το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Σεπτεμβρίου 1999 κόστισε τη ζωή στον διπλωμάτη και ευρωπαϊστή Γιάννο Κρανιδιώτη, στον γιο του Νικόλα καθώς και σε πέντε ακόμη επιβαίνοντες, θυμάται η ΕΔΕΚ η οποία τιμά τη μνήμη του τότε υφυπουργού Εξωτερικών και όσους έχασαν τις ζωές τους μαζί του.

Στην ανακοίνωση της ΕΔΕΚ αναφέρονται τα εξής:

Ο Γιάννος Κρανιδιώτης πρωτοστάτησε στην ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου καθώς και στην ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προώθηση μίας ευρωπαϊκής λύσης. Την ίδια στιγμή αγωνίστηκε στο να διασυνδεθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Αυτή η παρακαταθήκη του Γιάννου Κρανιδιώτη αποτελεί ένα ισχυρό διπλωματικό όπλο το οποίο η δική μας πλευρά οφείλει να αξιοποιεί ώστε μέσα από τη λύση να οδηγηθούμε σε ένα αληθινά ευρωπαϊκό και δημοκρατικό κράτος με ουσιαστική εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια, χωρίς παρεκκλίσεις και πρωτογενές δίκαιο.

Αυτό θα αποτελεί το καλύτερο μνημόσυνο για τον Γιάννο Κρανιδιώτη.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ:
Από τους 13 επιβάτες βρήκαν τραγικό θάνατο οι έξι. Ο λόγος για τον Γιάννο Κρανιδιώτη, ο γιος του, Νικόλας, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Πανταζόπουλος (της ΕΡΤ) και Νίνα Ασημακοπούλου (της ΕΡΑ), ο εικονολήπτης της ΕΡΤ, Παναγιώτης Πούλος, ο συνοδός της φρουράς του Γιάννου Κρανιδιώτη, ο αστυνόμος, Νίκος Ασημακόπουλος, και ο μηχανικός του αεροσκάφους, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με επιζήσαντες την ώρα των αναταράξεων ο Γιάννος Κρανιδιώτης και ο Δημήτρης Πανταζόπουλος βρίσκονταν όρθιοι και σκοτώθηκαν, καθώς εκτινάχθηκαν στην οροφή του Falcon.

Τραγική ειρωνεία…Ο γιος του Γιάννου Κρανιδιώτη, Νικόλας, δεν ήθελε να τον συνοδεύσει στο «μοιραίο» ταξίδι, αλλά τελευταία στιγμή ο πατέρας του κατάφερε να τον πείσει.

Από την μοιραία πτήση επέζησαν εκτός από τους πιλότους, η διπλωματική σύμβουλος του Γιάννου Κρανιδιώτη, Μαρία Μπεγλίτη, ο δημοσιογράφος της Βραδυνής, Αλφόνσος Βιτάλης, και η αεροσυνοδός, Άννα Βελισαρίου.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος “κόβει” τους μισθούς των ιερέων που καλούν τους πιστούς να μην εμβολιάζονται

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: